Gordan Preglej, odvjetnik suca Ante Kvesića nije zadovoljan odlukom suca istrage koji je odredio da njegov klijent ide u istražni zatvor. Pojasnio je i kakav je status braće Mamić u ovom slučaju.

Galerija Gordan Preglej - 2 Gordan Preglej - 1 Andrija Jarak +0 Zdravko Mamić

Dvojici osječkih sudaca Zvonku Vekiću i Anti Kvesiću te poduzetniku Dragi Tadiću sudac istrage odredio je u četvrtak istražni zatvor, dok je suca Darka Krušlina pustio da se brani sa slobode. Također, sudac istrage odbio je prijedlog USKOK-a da se Zdravku i Zoranu Mamiću odredi istražni zatvor. USKOK će se žaliti na ovu odluku.

Gordan Preglej, odvjetnik suca Ante Kvesića nema pretjeranog razloga za zadovoljstvo. Njegov klijent ide u istražni zatvor. "Nemamo razloga za zadovoljstvo. Obrazloženje suda je takvo da nad njim nije proveden stegovni postupak i određen mu je istražni zatvor jer je na svojoj funkciji. Rješenjem se otvara mogućnost da predsjednik Suda u Osijeku donese udaljenje s dužnosti i s time praktički prestaju razlozi zbog kojih je istražni zatvor određen", izjavio je reporteru Dnevnika Nove TV Andriji Jarku odvjetnik Gordan Preglej. 

"USKOK je ponudio dokaze koji se svode na personalne dokaze, tu je i iskaz četvrtookrivljenoga Zdravka Mamića koji tereti i temeljem toga došlo je do ovoga", rekao je. Pojasnio je i kakav je status braće Mamić. "Imaju status osumnjičenika, protiv njih se provodi istraga, međutim sudac istrage je procijenio da s obzirom na tjeralicu, nema potrebe za određivanje još jedne tjeralice", kazao je. 

Kvesić je sudac sa više od 40 godina radnog iskustva i postavlja se pitanje njegove sigurnosti i gdje će biti smješten, jer su neki od zatvorenika vjerojatno bili u njegovoj sudnici.

"Mene kao njegovog branitelja i čovjeka koji je u pravosuđu više brine olaka situacija pokretanja kaznenog postupka temeljem iskaza čovjeka koji je bjegunac pred hrvatskim pravosuđem, koji je jasno dao do znanja da se ne želi pojaviti u RH. USKOK je vrlo olako donio rješenje da ulazi u kazneni postupak protiv njih, a kamoli da odredi istražni zatvor", rekao je odvjetnik. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju