Nakon izjave potpredsjednika Vlade Predraga Štormara u jučerašnjem Dnevniku Nove u kojoj je rekao kako nije isključivo za smanjenje PDV-a nego da treba razmisliti o smanjenju nameta na plaće te poreznom resterećenju poduzetnika - uslijedile su brojne reakcije.

Galerija


Da nije ključno smanjenje opće stope PDV-a, slaže se i predsjednik HGK-a Luka Burilović, a uz rasterećenje plaća predlaže i smanjenje poreza na dobit.

Vezani članci Luka Burilović Burilović izgubio živce: "Mislite da sam se cijepio preko reda? Ja sam ratni invalid, imam blagu astmu i sve ostalo..." Luka Burilović, predsjednik HGK Predsjednik HGK-a Luka Burilović potvrdio da se cijepio protiv korone: "Ne smatram da sam se cijepio preko reda. Ja sam ratni vojni invalid"

"Ja se slažem da moramo ići u daljnje rasterećenje plaća, dakle doprinosa i prireza. Time bi se povećali neto dohodci ljudi, što bi povećalo potrošnju, a to bi znatno utjecalo na rast BDP-a i samog gospodarstva. Dakle, nije samo u pitanju PDV, nije najključniji", ističe Burilović.

Ministar turizma najavio je dodatna smanjenja PDV-a u svom sektoru, dok je potpredsjednica Vlade Martina Dalić izbjegla o tome govoriti.

"Hotelijeri imaju u jednom dijelu 13 posto u smislu smještajnog kapaciteta. U onom dijelu pružanja usluga hrane u ugostiteljstvu nemaju, ali o tome vrlo ozbiljno razgovaramo. Mi o tome cijelo vrijeme razgovaramo i sigurno da ćemo na tome raditi", ističe ministar Capelli.