Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministri daju potporu

"Mislite li da je u Hrvatskoj uobičajeno plaćati 250 tisuća kuna tjedno za konzultantske usluge?" "Pa, valjda..."

Gordan Jandroković (Foto: Dnevnik.hr)
Gordan Jandroković (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Gordan Jandroković (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Nastavlja se niz reakcija na angažman tvrtke u kojoj je prije dolaska u Agrokor radio Ante Ramljak.

Za poslove savjetnika za Alixpartners, tvrtku koja je savjetnik koncerna, dobiju i do 250 tisuća kuna tjedno. Svoj stav o ovom slučaju nije iznio premijer Andrej Plenković, no ministri iz njegove Vlade poručuju da Ante Ramljak ima njihovu potporu. Iz oporbe pak stižu kritike, tvrde da je Ramljak u sukobu interesa, pozivaju Plenkovića da reagira. Na slučaj se osvrnuo i predsjednik Sabora.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna presudili mu savjetnici Od dolaska "svetog Ante" do ostavke u nuklearnom reaktoru: Ovako je izgledao Ramljakov put na čelu Agrokora Slika nije dostupna proces nagodbe ide dalje Andrej Plenković napokon progovorio o Ramljakovoj ostavci: "Njegov potez nije me nimalo iznenadio"

"Kada sam vidio da je angažirana i tvrtka u kojoj je nekad radio povjerenik Ramljak, taj podatak mi je iznenađujuć i nije mi simpatičan", rekao je predsjednika Sabora Gordan Jandroković.

Ministar Oleg Butković kaže da nije o tome razmišljao, ali da misli da Ante Ramljak dobro radi svoj posao te da misli da ima potporu Banskih dvora.

Zato saborski zastupnik SDP-a Gordan Maras ima drugačije mišljenje. "Andrej, zbilja mi nije jasno šta čekaš i zbog čega dopuštaš da se ljudi bogate u tvoje ime na leđima RH i krize u Agrokoru?" kazao je Maras.

Na pitanje ima li Ramljak potporu Vlade, ministar Tomislav Tolušić kazao je kratko: "Naravno". Ministrica Gabrijela Žalac je pak na pitanje misli li da je u Hrvatskoj uobičajeno plaćati 250 tisuća kuna tjedno za konzultantske usluge, koliko se plaća u Agrokoru, kazala: "Pa ja vam to ne bih znala reći, ovisno o poslu.. Da, valjda".

Ministar financija Zdravko Marić dometnuo je pak kako mu je teško komentirati išta oko toga. "Zaista nemam nikakvih saznanja, znam samo ono što sam u medijima pročitao, tako da bi bilo nezahvalno ako bih to s bilo čim uspoređivao."

Božo Petrov, čelnik Mosta, kazao je: "Nije etički da koristite na takav način savjetnike, pogotovo kad imate izbor više njih i niste osuđeni na jednoga, tako da taj dio uopće ne podupirem. S druge strane ne podupirem ni toliki iznos sredstava koji se odvajaju".

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene