Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tema dana

Razvrstavate li otpad?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od danas smeće postaje važna stavka o kojoj treba voditi računa, a onima koji ignoriraju propise prijete ogromne novčane kazne.

OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA FACEBOOKU I TWITTERU, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI

Pročitajte i ovo Devet novih kamiona Čistoće - 2 Spomenuo i Jakuševec FOTO Stigli novi kamioni: Tomašević otkrio i kad bi mogla početi sanacija odrona na Jakuševcu Kante i spremnici krcati smećem - 5 nakon odrona Glavni grad Hrvatske pliva u smeću, Tomašević proziva HDZ: Što kažu građani?

Gradovi i općine cijele zemlje, građanima moraju omogućiti razvrstavanje sedam iskoristivih komponenata otpada - papira, metala, stakla, plastike, tekstila, problematičnoga i glomaznog otpada.

Brinete li i kako o razvrstavanju smeća? Od danas je to jako važno!

Nakon što je to najavio ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović na konferenciji za novinare sredinom lipnja, poručio je da o odgodi nema govora, inspektori zaštite okoliša već su počeli obilaziti gradove i općine.

Prema Zakonu o održivom gospodarenju otpadom, sva kućanstva moraju razvrstavati i odvojeno odlagati komunalni, odnosno kuhinjski otpad, zatim papir, metal, staklo, plastiku i tekstil, te krupni (glomazni) otpad.

Svaku od navedenih vrsta otpada valja odlagati u poseban spremnik (kontejner), koje građanima u blizini njihovih kuća trebaju osigurati jedinice lokalne samouprave.

Na putu iz Hrvatske do Austrije nestalo gotovo 230 tona opasnog otpada!

Za sve one koji se još uvijek ne mogu odlučiti hoće li ili neće krenuti s ovom akcijom, treba napomenuti da zakon propisuje kazne za građane od 3.000 do 10.000 kuna. Na koji će se način vršiti kontrole, još uvijek nije definirano.

U današnjoj temi dana pitamo vas - Razvrstavate li otpad?

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene