Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Luduju do jutra

Kako izgleda noć na splitskim ulicama otkriva reporter Dnevnika Nove TV: Turisti nisu upoznati s pravilima ponašanja, a grad opisuju kao mjesto prave zabave

Aktualno Galerija Noćna zabava na ulicama - 3 Noćna zabava na ulicama - 3 Foto: DNEVNIK.hr Noćna zabava na ulicama - 4 Noćna zabava na ulicama - 4 Foto: DNEVNIK.hr Noćna zabava na ulicama - 2 Noćna zabava na ulicama - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Noćna zabava na ulicama - 1 Galerija 1/4 >>
Vijest o strožim pravilima ponašanja u povijesnoj jezgri nije ni stigla do mahom mlađih turista koji borave u Splitu. Centar grada pretvara se u diskoteku na otvorenom. Kako izgleda noć na splitskim ulicama, ali i ispisivanje kazni, provjerili su reporter Dnevnika Nove TV Ivan Kaštelan i snimatelj Veljko Karakaš.

Uvođenje reda na splitske ulice ne prolazi bez incidenata. Zbog napada na komunalnog redara jedan Britanac priveden je i pušten nakon plaćanja kazne.

Samo ispred jednog objekta stotine turista s bocama u ruci, a u dva tjedna ispisano 50-ak kazni. Iz Grada tvrde da nemaju dovoljnu podršku policije kod postupanja, iz MUP-a poručuju da im redovito pružaju asistenciju.

U međuvremenu centar Splita kao diskoteka na otvorenom. Za odluku da je zabranjeno ispijanje alkohola na ulici nitko nije ni čuo.

"Zaista? Ne, ne možete nam to napraviti. Jer cilj je dobro se zabaviti", kazao je turist.

Ispričao i je i kakva su pravila u njihovoj državi. "Trebate se skrivati od policije, ne smije se ometati ljude koji žive u blizini. Ali ako se zabavljaš daleko od mjesta za stanovanje, dopušteno je piti", dodao je.

Pročitajte i ovo Turisti u Splitu "želimo da nam dolaze obitelji" "Svašta se može vidjeti": Britanski mediji upozoravaju građane na Split i što mogu očekivati

"Snimite ovo - svi piju na ulici. Dakle to nema smisla. Ako imate šankove na otvorenom, onda dopustite ljudima i da piju na otvorenom", ispričao je jedan turist za Dnevnik Nove TV.

I carski trg Peristil, uz blagoslov grada, cijeli je pretvoren u terasu i plesni podij.

"Ugodno smo iznenađene atmosferom i kako su nas svi toplo primili. Idemo Hrvatska, volimo te", oduševljeno su rekle turistkinje. 

Godine stihijskog turizma dolaze na naplatu. Duha će biti teško vratiti u bocu.

"U Poljskoj nismo pili na ulici jer smo u hostelu pročitali da to nije dopušteno. Ali u Hrvatskoj nismo vidjeli nikakva slična pravila", rekli su turisti.

Na svakom koraku fast food, trgovine s alkoholom i bankomati. Evo kakve preporuke su dobili.

"Da je to pravo mjesto ako želite partijati u Hrvatskoj", "Rekli su nam da moramo posjetiti Split jer je to party grad", odgovorili su.

Pročitajte i ovo Turisti se presvlače usred Splita Izbjegla kaznu Mlada turistica se presvlačila usred Splita, otkrila je gotovo sve

Ipak, ovakva situacija nije moguća jedan sat iza ponoći u Švedskoj. "Ja sam iz Stockholma i imamo jako stroga pravila po pitanju alkohola, i to je užasno. Upravo iz tog razloga Šveđani dolaze ovdje", kazao je turist.

Stanari u Palači tvrde da tortura svake noći traje do zore. Ovakav tip turizma za sebe veže i puno ozbiljnije probleme od lošeg sna. Nadležni će se sjetiti da imaju problem kad bude prekasno.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene