Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon postignutog sporazuma

Razišli se seljaci koji su prosvjedovali

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon sinoć postignutog sporazuma s Vladom, seljaci prosvjednici razišli su se u svim županijama u kojima su prosvjedovali, potvrdio je predsjednik Hrvatskoga seljačkog saveza Vukovarsko-srijemske županije i koordinator Koordinacije seljačkih udruga pet slavonskih županija Tomislav Pokrovac.

Jutros su se razišli i s posljednjeg punkta na vinkovačkoj južnoj obilaznici, potvrdila je vukovarsko-srijemska policija. Na tom punktu su mirno prosvjedovali od utorka i noćas čekali povratak njihovih predstavnika s razgovora iz Zagreba.

Pročitajte i ovo Prosvjed njemačkih seljaka u Berlinu - 5 Veliki prosvjed VIDEO Tisuće traktora stigle u Berlin, sprema se kaos: Zatvoren centar grada Slika nije dostupna Zahtijevaju cijenu od 1,60 kuna po kg Seljaci odbili dogovor o otkupnoj cijeni pšenice

Sa preostalih prosvjednih mjesta u Vukovarsko-srijemskoj županiji, kod Babine Grede, Ilače i Bošnjaka, seljaci su se razišli već sinoć, nakon što je objavljeno da je sporazum s Vladom postignut a njihovi zahtjevi uvaženi.

>> Pao dogovor s Kosor: Sretna sam što ovi ljudi imaju razumijevanja

Pokrovac je rekao da su vukovarsko-srijemski seljaci koji su prosvjedovali zadovoljni postignutim sporazumom a o svemu više javnost će informirati na konferenciji za novinare koja će se održati, kako je najavio, početkom idućeg tjedna.

Predstavnici Vlade i poljoprivrednika prosvjednika potpisali su sinoć ‘zagrebački sporazum’ u osam točaka o načinu rješavanja zahtjeva seljaka prosvjednika.

Pokrovac je sinoć nakon razgovora rekao da se u sporazumu konstatira da će biti ispunjen ‘đakovački sporazum’, uz uvjet da se do ponedjeljka regulira odnos s bankama vezano uz preuzimanje potraživanja od strane seljaka. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene