Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kreću nove analize

ODUSTAJANJE NIJE OPCIJA Razdjelnici se i dalje moraju ugrađivati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Razdjelnici se i dalje moraju ugrađivati - no kreće se s novim analizama. Plan radne skupine je u idućih mjesec dana analizirati trenutačno stanje te poboljšati postojeći sustav.

Kako - znat će se nakon provedene analize.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ŠTETA OD 500 KUNA Dolazi sibirska zima, a mi ne znamo? Provalio u kuću, 89-godišnjakinji skinuo i ukrao radijatore Građani otpilili radijatore u Karlovcu - 1 "Redovni troškovi poslovanja" Toplana tuži Karlovčane koji su otpilili radijatore i gubi sudske sporove, a troškove plaćaju oni koji se griju

Razdjelnici se i dalje moraju ugrađivati - no kreće se s novim analizama. Plan radne skupine je u idućih mjesec dana analizirati trenutno stanje te poboljšati postojeći sustav. Kako - znat će se nakon provedene analize. Među zadovoljnim i nezadovoljnim građanima - radit će se analize ugradnje razdjelnika. No o odustajanju od njih radna skupina ni ne pomišlja.

'Vidjet će se kako se postojeće stanje može popraviti. Nema ukidanja. Nitko to nije spomenuo. Jako sam iznenađena da se ta opcija nije dovela u pitanje', rekla je Slavenka Žuža, iz građanske inicijative protiv skupog Energa.

Ostaju mjerni instrumenti. Znači ili razdjelnik ili kalorimetar. Odnosno onako kako je i sada propisano u Zakonu koji je donesen bez studije isplativosti. Pa će u idućih mjesec dana stručnjaci s Instituta Hrvoje Požar analizirati postojeće stanje.

'Ja ću u svakom slučaju potražiti da se rezultati mojeg nebodera i nekih nebodera u kojim ima odstupanja u računima da jednostavno podatke pošalje u Institut koji će provoditi analizu', kazala je Žuža.

Cilj je bolja edukacija potrošača, unaprijeđen sustav kontrole i očitanja razdjelnika, moguća je i promjena formule za izračun te nova raspodjela i obračun troškova.

'Konkretno je dogovoreno da se napravi presjek, studij i donese građanima rješenje da razdjelnik bude koristan', rekoa je Željko Tomašić, ROZP. Ostali članovi radne skupine o detaljima sastanka nisu htjeli pred kamerama. O kaznama, kažu nam, nisu razgovarali, no udruge traže moratorij na njih.

'Dok se kazne ne prilagode hrvatskim uvjetima, jer kazna od 50. 000 kuna je smrtna kazna za prosječnog potrošača', kaže Tomašić. Velik dio pod prijetnjom kazni - navodno je više od 70 posto građana već ugradilo mjerne instrumente.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene