Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nakon potresa

Šef zavoda za prostorno uređenje Zagreba objasnio zašto se Spomenik domovini i dalje gradi

Kako bi ubrzao obnovu Grad Zagreb je osnovao Sektor za građenje i sanaciju oštećenih objekata društvenih djelatnosti i stambenih objekata. Reporterka Dnevnika Nove TV Barbara Štrbac razgovarala je s Ivicom Rovisom, ravnateljem Zavoda za prostorno uređenje Grada Zagreba.

Ravnatelj zavoda za prostorno uređenje Grada Zagreba, Ivica Rovis, na pitanje zašto se u situaciji kad se Zagreb suočava s dvije velike krize, epidemijom i potresom, ne zaustave radovi na Spomeniku domovini, kaže da bi to bilo preskupo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Intervju Štromar: "Sukoba s Bandićem ima koliko hoćete, ali nije vrijeme za dokazivanje. Zakon o obnovi će uskoro" Uskrs u domu Cvjetno naselje - 5 izgubili dom u potresu Obitelji koje su ostale bez doma dočekale Uskrs u Cvjetnom naselju: "Kad imaš kuću koja je neuseljiva, onda nemaš ništa''

"To su kapitalne investicije koje je potrebno nastaviti, bilo bi skuplje zaustavljanje. To je rotor, žičara i Spomenik domovine", kaže Rovis i dodaje da su otkazane sve manifestacije, događaji i priredbe.

Za predloženi zakon o sanaciji štete kaže da je kopija zakona za Gunju.

"Ne možemo uspoređivati Gunju i Zagreb. Zakon se ne bavi područjem Gornjeg i Donjeg grada nego obiteljskim kućama", kaže Rovis i ističe kako je na području Donjeg grada najviše stradalih, tu je najstarije stanovništvo i najteže ga je obnoviti jer je povijesno urbana sredina.

Za Bandićeve izjave da su si građani sami krivi što nisu ulagali u svoje nekretnine kaže da mu se čini kao da je gradonačelnik unaprijed pročitao taj zakon te ističe da će teret obnove biti najviše na građanima, a Grad će pokušati obnoviti svoju imovinu.

"Grad Zagreb je ulagao u objekte u svom vlasništvu, ali ima toliko objekata koji su stari. Uvijek ćemo naći mogućnost da je moglo bolje, ali ulagano je u te objekte", tvrdi Rovis.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene