Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo smijenjen zbog vode u Vrbanima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Upravno vijeće Zavoda za javno zdravstvo grada Zagreba na današnjoj je sjednici s tri glasa za i dva protiv utvrdilo da postoje razlozi za razrješenje ravnatelja Zavoda Josipa Čuliga jer nije pravodobno prepoznao i kordinirao rad stručnih služba u rješavanju problema s pitkom vodom na Vrbanima 3 koja je već godinu dana onečišćena mineralnim uljima.

Predsjednik Upravnog vijeća Zavoda Slavko Antolić izjavio je da se Čulig u roku od 24 sata može očitovati o toj odluci, a zatim će Vijeće odlučiti hoće li ga razriješiti s dužnosti ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo.

Pročitajte i ovo Bolnica - 1 Sve osjete i pacijenti Nedostatak liječnika u Hrvatskoj: U zagrebačkom Domu zdravlja Zapad mjesecima nema pedijatra Ilustracija Skandal u susjedstvu Kupili lijes, isprintali osmrtnice: Obitelj došla po bakino tijelo u bolnicu pa doživjela potpuni šok

Najavio je da će Čuligu rok isteći sutra u 15,30 sati, za kada je zakazan nastavak današnje sjednice Upravnog vijeća. Na temelju Čuligova pismenog očitovanja Vijeće će glasovati o njegovu razješenju. 

Ako ga sutra razriješi dužnosti, odmah će imenovati v.d. ravnatelja, a zatim će u roku od 30 dana raspisati natječaj za novog ravnatelja Zavoda, rekao je Antolić.

Nakon današnje sjednice Upravnog vijeća ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo dr. Josip Čulig za Hinu je izjavio da se ne smatra odgovornim za problem onečišćene vode u Vrbanima 3 te da jeodgovoran Gradski ured za zdravstvo, koji je nadležan za sanitarnu inspekciju.

Čulig je također rekao da su na sjednici Upravnog vijeća njegovu odgovornost utvrdila tri predstavnika Gradske skupštine, a dva predstavnika Zavoda za javno zdravstvo, iznoseći stajališta Stručnog vijeća i Radničkog vijeća, bili su protiv te odluke.

Čulig je rekao da još nije odlučio hoće li sutra doći na sjednicu Vijeća koja će odlučiti hoće li ga ili neće opozvati s ravnateljske dužnosti jer mu liječnik zbog visokog tlaka savjetuje mirovanje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene