Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I protiv HDZ-a

Sud u cijelosti prihvatio optužnicu u slučaju Fimi medija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački Županijski sud u cijelosti je prihvatio optužnicu u slučaju Fimi medija.

HDZ-ovi odvjetnici su nakon odluke suda izjavili kako se nadaju da će njihovih devet argumenata postati valjano i kako će s njima srušiti podignutu optužnicu. Ivo Sanader, kao ni drugi optuženi, nisu se pojavili na sudu.

Pročitajte i ovo Ivo Sanader (Foto: Dnevnik.hr) Maratonski postupak Stigla odluka Vrhovnog suda za aferu Fimi media: Sanaderu smanjena zatvorska kazna Ivo Sanader u sudnici O SANADERU I HDZ-U Vrhovni sud u petak i ponedjeljak odlučuje o žalbama na presudu u slučaju Fimi media

Prva je to optužnica u kojoj se za krađu novca iz državnih institucija i tvrtki tereti politička stranka, HDZ i njen bivši predsjednik, tada istovremeno premijer, Ivo Sanader.

>> Damir Mihanović: Sumnjam u vjerodostojnost mailova Jadranke Kosor!

O pravomoćnosti jedne od najopsežnijih optužnica u povijesti hrvatskog pravosuđa, s više od pet stotina stranica,  iza zatvorenih vrata odlučilo je vijeće sutkinje Gordane Mihele Grahovac.

>> Fimi media: Optužnica idući tjedan kod optužnog vijeća

Uz bivšeg premijera i HDZ, optuženi su i bivši HDZ-ovi stranački dužnosnici rizničar Mladen Barišić, glasnogovornik Vlade i šef izbornih stožera HDZ-a Ratko Maček, blagajnica Branka Pavošević, vlasnica Fimi medie Nevenka Jurak, dvoje njezinih suradnika Anita Lončar Papeš i Bojan Dimić te njihove tvrtke Fimi media, Ani-Lon i Onida.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene