Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije odgovarao na pitanja

Sanader iznio obranu u aferi DIOKI

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši premijer i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader jutros je u pratnji odvjetnice došao u sjedište USKOK-a kako bi dao iskaz u aferi Dioki u kojoj je osumnjičen za zlouporabu položaja i ovlasti te primanje mita od vlasnika Diokija Roberta Ježića.

U sjedište USKOK-a u Gajevoj ulici Ivo Sanader i njegova odvjetnica Jadranka Sloković došli su nešto prije 10 sati. Iako se očekivalo da će se braniti šutnjim, Sanader je iznio svoju obranu, no nije želio odgovarati na pitanja. Upozorio je na neke, po njemu, nelogičnosti u slučaju. Opovrgnuo je sumnje da je zlouporabio položaj i ovlasti te primio mito od vlasnika Diokija Roberta Ježića, a po izlasku s ispitivanja u USKOK-u nije želio prokomentirati očekuje li novu optužnicu.

Pročitajte i ovo Podignuta optužnica protiv krijumčara droge Visokovrijedna meta Pao je Cezar: Krijumčari droge ubrali najmanje 3,3 milijuna eura, USKOK podigao optužnicu Ilustracija Osmero u istražnom zatvoru Uskok objavio kako su dvije skupine uvozile luksuzne aute i varale na porezu: Državu ukupno oštetili za najmanje milijun eura

'Ništa ne očekujem', kazao je Sanader upitan očekuje li još jednu USKOK-ovu optužnicu za nezakonitosti počinjene u vrijeme dok je bio prvi čovjek izvršne vlasti i HDZ-a.

Njegova odvjetnica Jadranka Sloković kazala je da je opovrgnuo 'sve navodne naloge o provedbi istrage protiv njega i ukazao na određene nelogičnosti'. Pritom nije željela reći o kojim je nelogičnostima riječ, ističući da o tome ne može razgovarati s novinarima jer joj to brani Zakon o kaznenom postupku. 'Za vas novinare to ne vrijedi pa onda nabavite daljnje informacije', dodala je.

Ni Sanader, koji se u USKOK-u zadržao nešto manje od sat vremena, nije želio govoriti o navodnim nelogičnostima, ističući da je o svemu 'dovoljno detaljno' govorio u USKOK-u. Kod istražitelja se zadržao oko 45 minuta. 

Kako je na predviđeno ispitivanje prošlog tjedna Sanader došao bez odvjetnika USKOK mu je zaprijetio da će na današnjem ročištu svakako biti ispitan, čak i ako mu sud pritom bude prisiljen odrediti branitelja po službenoj dužnosti.

Sanadera se u ovoj istrazi sumnjiči da je zlouporabio premijerski položaj i Diokiju omogućio struju po nižoj cijeni, a upravu HEP-a naveo i da Ježiću isplati zajam od 15 milijuna kuna. Potom je, kako se sumnja, na štetu JANAF-a Diokiju pokušao pribaviti nezakonitu dobit od 10 milijuna eura, a za sve je od Ježića navodno nagrađen luksuznim BMW-om vrijednim 4,2 milijuna kuna. (I.P./Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene