Obavijesti Video Pretražite Navigacija
pozvao i DIP

Ostojić komentirao šutnju Predsjednice i premijera o aferi SMS: ''Bude li potrebe, ja ću sazvati sjednicu''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Ranko Ostojić osvrnuo se na nove detalje u aferi SMS te komentirao to što Predsjednica i premijer ne žele komentirati aferu.

Premijer Andrej Plenković vadio se na manjak informacija i odbio komentirati aferu SMS i najnovije informacije da je kum Milijana Brkića Blaž Curić od Franje Varge navodno tražio da nadzire e-mailove ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića. ''Nemam podatke iz istrage'', rekao je Plenković. Šefica države Kolinda Grabar-Kitarović u Splitu je također odbila komentirati aferu.

Pročitajte i ovo Branko Grčić Ako pobijede na izvorima SDP obećava umirovljenicima: "Rast mirovina stavili smo u fokus, povećat ćemo ih na 750 eura" Slika nije dostupna NAKON OBJAVE NACIONALA Oglasila se i policija, kažu da o Brkiću nisu ništa zataškavali: "Sve smo predali DORH-u već u lipnju 2011."

"Oni koji su odgovorni u ovoj državi... oni javno kažu da nemaju informaciju o tome što se događa. To je stvarno sigurnost i povjerenje, kad čujete od premijera, koji je nadležan, da nema informacije. Ovo sigurno zaslužuje ozbiljnu sjednicu i ozbiljne odgovore'', komentirao je čelnik Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Ranko Ostojić.

Smatra da su premijer i predsjednica trebali sazvati sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost, a najavio je da će, bude li potrebe, on sazvati sjednicu.

''Gledamo sapunicu koja služi za njihovo međusobno unutarstranačko obračunavanje. U tijeku je kampanja, signali se šalju, a oni to koriste u izbornim procesima. Možda bi i DIP trebao reagirati'', ocijenio je Ostojić. Izvijestio je da ministar unutarnjih poslova nije bio ni na jednoj sjednici Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, a bilo je 55 sjednica.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene