Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traže 100 radnika

Kosi se trava i na +35: "Rade u najtežim uvjetima kako bi se sve vratilo u normalu"

Aktualno Galerija Radnici Zrinjevca kose travu na vrhuncu toplinskog vala Radnici Zrinjevca kose travu na vrhuncu toplinskog vala Foto: Facebook/Grad Zagreb Radnici Zrinjevca kose travu na vrhuncu toplinskog vala Radnici Zrinjevca kose travu na vrhuncu toplinskog vala Foto: Facebook/Grad Zagreb +0 Radnici Zrinjevca kose travu na vrhuncu toplinskog vala Galerija 1/3 >>
Nakon brojnih kritika nezadovoljnih građana o nepokošenom gradu, čini se da su se u Zrinjevcu malo trgnuli. Kosi se i za vikend na +35.

Vrhunac je toplinskog vala. I dok mnogi traže mrvicu hlada, za radnike Zrinjevca nema odmora. Oni kose travu u Zagrebu na +35 u hladu, dok je na suncu temperatura puno veća. Iz Grada poručuju - radnici rade u najtežim uvjetima kako bi se sve vratilo u normalu tijekom rujna.

"Prve dvije godine ove gradske uprave košnja je prošla uredno bez ikakvih problema. Neusporedivo je to s vremenskim uvjetima u proljeće i ljeto ove godine. Uz to, krajem srpnja je Zagreb pogodila najveća oluja unazad 160 godina od kad se provode mjerenja te je početkom kolovoza prijetila i poplava".

Radnici Zrinjevca kose travu na vrhuncu toplinskog vala Radnici Zrinjevca kose travu na vrhuncu toplinskog vala (Foto: Facebook/Grad Zagreb)

"Istu večer nakon srpanjskih oluja zajedničkim djelovanjem svih gradskih službi - Zagrebačkog holdinga, ZET-a i vatrogasaca - sve glavne ulice su bile raščićene i već ujutro je grad uredno funkcionirao. Velika je to zasluga naših radnika.

Uklanjanje najhitnijih posljedica nevremena i opasnih stabala na javnim površinana od strane Zrinjevca je potrajalo tjednima i zbog toga je dodatno došlo do poremećaja u programima košnje. Vrijedni radnici Zrinjevca i ostalih gradskih službi rade i u najtežim uvjetima kako bi se tijekom rujna sve vratilo u normalu".

Radnici Zrinjevca kose travu na vrhuncu toplinskog vala Radnici Zrinjevca kose travu na vrhuncu toplinskog vala (Foto: Facebook/Grad Zagreb)

"Jasno je da su zbog klimatskih promjena tradicionalni ciklusi košnje postali nedovoljni i iako se broj operativnih radnika nije smanjivao proteklih godina taj broj ne odgovara potrebama u ovakvim izvanrednim uvjetima.

Zbog toga će Zagrebački holding trajno zaposliti oko 100 dodatnih radnika na održavanju zelenila i pojačati mehanizaciju koja može brže i kvalitetnije uklanjati posljedice eventualnih nepogoda kako bi ubuduće Grad Zagreb bio u potpunosti spreman i na ovakve izazove".

Pročitajte i ovo Kamp u Rovinju ograđen bodljikavom žicom - 4 turistička sezona FOTO Kamp u Rovinju dobio novo ruho - bodljikavu žicu: "Percepcija sigurnosti jedan od glavnih motiva dolaska turista"

Oni koji tome žele doprinijeti su dobrodošli. Natječaji za posao dostupni su na stranicama Zagrebačkog holdinga", napisali su na Facebooku iz Grada Zagreba. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene