Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Očaj bivših i sadašnjih radnika DIOKI-ja je na vrhuncu. Sutra će ga pokazati i prosvjedom.


Traže isplatu zaostalih plaća i otpremnina. Strpljenja više nemaju i poručuju - 'ne možemo jamčiti da će sve proći mirno'.

Vezani članci Učitelji i logopedi prosvjeduju zbog niskih plaća (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Još jedan apsurd: Za težak i odgovoran posao logopedima i učiteljima djece s teškoćama u razvoju manje novca Slika nije dostupna Radnici Diokija traže očitovanje Bandića i Mrak Taritaš o neisplaćenim plaćama i otpremninama

>> Već godinu dana vode bitku za svoja radna prava

'Dovedeni smo do ruba. Do ruba! Ne želim više biti varan u ovoj državi', poručuje Bojan Kovačić, bivši radnik Diokija.

'Ne mogu dobiti svoj zarađeni novac, ne mogu dobiti jednokratnu pomoć od 6.000 kuna kao biši branitelj, ne mogu dobiti ništa. Mogu dobiti samo visoke račune, ja svoje obveze moram podmirivati', ističe očajni Kovačić.

Tristotinjak radnika, koji su potpisali otkaze na kraju 2012., još čeka sedam neisplaćenih plaća i pola otpremnine. U ugovorima o otkazu pisalo je da će novac dobiti do petnaestog veljače. Uprava preko sindikata moli za još malo strpljenja.

No radnici, bivši i sadašnji teško mogu imati strpljenja. Rješenje problema čekaju već predugo. Prosvjed je, smatraju, jedino što im preostaje. Više pogledajte u video prilogu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook