Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministrica vanjskih poslova i prva potpredsjednica Vlade Vesna Pusić izjavila je u ponedjeljak u vezi s datumom održavanja parlamentarnih izbora kako je za to da se mandat odradi do kraja jer su se "počeli pokazivati pozitivni gospodarski trendovi".


Odgovarajući na novinarsko pitanje u Radonićima, u blizini Drniša razgovaraju li u Vladi o datumu izbora, rekla je "ne u Vladi", ali povremeno razgovaraju.

Vezani članci Kolinda Grabar-Kitarović i Vladimir Putin (Foto: AFP) Burno zbog poziva Predsjednice Putinu da dođe u Hrvatsku; Plenković poručio: "Čut ćemo se poslijepodne" Vesna Pusić (Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL) Pusić otkrila razloge zbog kojih Milanovićeva vlada nije ratificirala Istanbulsku konvenciju

"Dvije su mogućnosti, listopad ili početak iduće godine. Odluka će se donijeti na temelju racionalnih pokazatelja, ekonomskih u prvom redu. To ćete znati na vrijeme", rekla je Pusić. Na pitanje koji joj datum odgovara, odgovorila je: "Odgovara mi bilo koji datum, ali pristaša sam toga da se mandat odradi do kraja. I pristaša sam toga, sad kad su se počeli pokazivati pozitivni gospodarski trendovi, da se taj trend i jasno vidi."

Ministrica Pusić bila je s ministrom turizma Darkom Lorencinom u seoskom kućanstvu Kalpiću u Radoniću, u blizini Drniša, gdje je sudjelovala na radionici "Razvoj dalmatinskog zaleđa". Istaknula je s tim u vezi kako - da bismo iskoristili svoje potencijale uz pomoć financijskih sredstava iz Europske unije - trebamo odraditi dobru pripremu, a ključni su dobri projekti. Pomoć u postupku njihove izrade ponudit će i ministarstva, dodala je.

Govoreći o seoskim kućanstvima, istaknula je kako se ne treba bojati konkurencije. "Što je više domaćinstava, više će turista stići u dalmatinsko zaleđe", ocijenila je ministrica Pusić i dalmatinsko zalede usporedila s Provansom. Dio Dalmatinske zagore koji je odmah iza prvih brda uz more ima neizmjeran potencijal, dodala je.

Ministar Lorencin istaknuo je govoreći o mogućnostima dalmatinskog zaleđa primjer unutašnjosti Istre, koja nije dobro poznata samo u Hrvatskoj, nego i šire.

Današnja edukacijsko-informativna radionica bila je namijenjena predstavnicima obiteljsko-poljoprivrednih gospodarstava (OPG), lokalnih akcijskih grupa (LAG) te regionalne i lokalne samouprave i turizma. Na njoj su predstavljena znanja i vještine vezane uz seoski turizam i EU fondove te mogućnosti korištenja obnovljivih izvora energije.

Nakon radionice ministrica Pusić i ministar Lorencin posjetili su vjetroelektranu na Promini, Mauzolej Ivana Meštrovića u Otavicama, obiteljsko gospodarstvo Skelin u Drinovcima i Etnoland, tematski park u Pakovu Selu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook