Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povremeno o datumu izbora

Pusić: Zbog pozitivnih gospodarskih trendova mandat do kraja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministrica vanjskih poslova i prva potpredsjednica Vlade Vesna Pusić izjavila je u ponedjeljak u vezi s datumom održavanja parlamentarnih izbora kako je za to da se mandat odradi do kraja jer su se "počeli pokazivati pozitivni gospodarski trendovi".

Odgovarajući na novinarsko pitanje u Radonićima, u blizini Drniša razgovaraju li u Vladi o datumu izbora, rekla je "ne u Vladi", ali povremeno razgovaraju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Malo u Areni, malo u Saboru HDZ iznajmio sabornicu europskim pučanima: Oporba tvrdi da su privatizirali Sabor, HDZ uzvraća - "Takva je praksa" Bivša ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Tipična domaća priča Provjerili smo je li Hrvatska spremna za preuzimanje predsjedanja EU, evo što smo otkrili

"Dvije su mogućnosti, listopad ili početak iduće godine. Odluka će se donijeti na temelju racionalnih pokazatelja, ekonomskih u prvom redu. To ćete znati na vrijeme", rekla je Pusić. Na pitanje koji joj datum odgovara, odgovorila je: "Odgovara mi bilo koji datum, ali pristaša sam toga da se mandat odradi do kraja. I pristaša sam toga, sad kad su se počeli pokazivati pozitivni gospodarski trendovi, da se taj trend i jasno vidi."

Ministrica Pusić bila je s ministrom turizma Darkom Lorencinom u seoskom kućanstvu Kalpiću u Radoniću, u blizini Drniša, gdje je sudjelovala na radionici "Razvoj dalmatinskog zaleđa". Istaknula je s tim u vezi kako - da bismo iskoristili svoje potencijale uz pomoć financijskih sredstava iz Europske unije - trebamo odraditi dobru pripremu, a ključni su dobri projekti. Pomoć u postupku njihove izrade ponudit će i ministarstva, dodala je.

Govoreći o seoskim kućanstvima, istaknula je kako se ne treba bojati konkurencije. "Što je više domaćinstava, više će turista stići u dalmatinsko zaleđe", ocijenila je ministrica Pusić i dalmatinsko zalede usporedila s Provansom. Dio Dalmatinske zagore koji je odmah iza prvih brda uz more ima neizmjeran potencijal, dodala je.

Ministar Lorencin istaknuo je govoreći o mogućnostima dalmatinskog zaleđa primjer unutašnjosti Istre, koja nije dobro poznata samo u Hrvatskoj, nego i šire.

Današnja edukacijsko-informativna radionica bila je namijenjena predstavnicima obiteljsko-poljoprivrednih gospodarstava (OPG), lokalnih akcijskih grupa (LAG) te regionalne i lokalne samouprave i turizma. Na njoj su predstavljena znanja i vještine vezane uz seoski turizam i EU fondove te mogućnosti korištenja obnovljivih izvora energije.

Nakon radionice ministrica Pusić i ministar Lorencin posjetili su vjetroelektranu na Promini, Mauzolej Ivana Meštrovića u Otavicama, obiteljsko gospodarstvo Skelin u Drinovcima i Etnoland, tematski park u Pakovu Selu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene