Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Uoči sjednice Vlade ministrica Vesna Pusić rekla je da će pravni stručnjaci analizirati cijelu situaciju i vidjeti što je potrebno za ratifikaciju sporazuma Tuđman-Izetbegović.


Pusić je napomenula da je sporazum potpisala HDZ-ova Vlada, i ta ga je stranka lani potvrdila kao privremeni režim. Pitanje ratifikacije, kaže Pusić, prava je tema za konsenzus s HDZ-om.

‘Evo, ako treba konsenzus to je tema konsenzusa. Stalno su pozivali na konsenzus što se mosta tiče, a mi smo pronašli način, vrlo vjerojatno, kako se može doći do novca. Ovo je jedna tema na koju mogu pozitivno odgovoriti, s obzirom da su prije godinu, dvije to smatrali normalnim i prihvatljivim rješenjem, a taj je režim na snazi’, poručila je Pusić.

Vezani članci Ivan Penava, Andrej Plenković (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL) U redovima HDZ-a sve nemirnije, vodstvo stranke ima još jedan razlog za glavobolju Miroslav Škoro pjeva (Foto: Dnevnik.hr) "HDZ Donji Miholjac nema nikakve veze s otkazivanjem koncerta Miroslava Škore"

>> Zoran Milanović vs. Europska komisija: Tko je u pravu?

‘Mislim da treba završiti s tim ponašanjem ako sam na vlasti onda guram jednu varijantu, a ako nisam onda sam protiv svega što može riješiti problem’, dodala je.

Pusić je potvrdno odgovorila na pitanje, znači li privremeni režim da su dva sporna otočića i vrh poluotoka Kleka u Malostonskom zaljevu praktično još od 1999. pod jurisdikcijom BiH. 'Pretpostavljam da to nitko nije primijetio ili se pravi da nije primijetio, jer je privremeni režim potvrđivan opetovano u parlamentu, uključujući i prije nešto više od godinu dana’, rekla je Pusić.(Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.