Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić i ministar vanjskih poslova BiH Zlatko Lagumdžija sastali su se u Motovunu.


Glasnogovornica hrvatskog ministarstva Danijela Barišić potvrdila je susret pojašnjavajući da se radilo o radnom ručku. Prema priopćenju ministarstva BiH susret je održan u srdačnoj radnoj atmosferi te je ocijenjeno kako se 'do kraja godine moraju pronaći obostrano prihvatljiva rješenja za granični spor, napredan pristup BiH luci Ploče u skladu s pravnom stečevinom EU i interesima BiH, obostrano prihvatljivo rješenje za cestovni koridor koji spaja dva dijela Hrvatske, a prolazi kroz teritorij BiH, ali i sagledati, zajedno s Europskom komisijom, sve mogućnosti za povećanje broja graničnih prijelaza za proizvode životinjskog porijekla koji se izvoze iz BiH u EU'.

Vezani članci Potres, Ilustracija Potres od 3,3 po Richteru probudio stanovnike BiH u tri ujutro: "Glasan zvuk prije trešnje. Nisam bio siguran je li eksplozija ili potres" Gordana Tadić Državna tužiteljica BiH: "Znam da me godinama nezakonito prate i nadziru. Nije mi to ništa novo"

>> Zeleno svjetlo za Pelješki most iz EU! Sad je sve na nama!

Povjerenik za proširenje EU Stephan Fuele pozvao je ministre vanjskih poslova BiH i Hrvatske na susret 19. rujna u Bruxellesu s resornim predstavnicima Europske komisije kako bi se pomoglo rješavanju otvorenih pitanja između BiH i Hrvatske.

U priopćenju se navodi i kako je razgovarano o potrebi imenovanja nekoliko ekspertnih timova koji će raditi na definiranju rješenja za svako od otvorenih pitanja, što uključuje i potrebu organiziranja zajedničke sjednice Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Hvratske.(Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.