Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vraćena opskrba vodom

VIDEO Zagreb: Pogledajte kaos nakon puknuća vodovodne cijevi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Puknuta cijev u Selskoj je sanirana, a opskrba vodom normalizirana, poručuju iz Vodoopskrbe.

Ukoliko imate snimke ili fotografije o tome kakvo je stanje nakon puknuća vrelovoda na zagrebačkim ulicama pošaljite nam materijale s informacijama na moj.report@novatv.hr!

Pročitajte i ovo Policija Trebat će strpljenja U najgore vrijeme: Lančani sudar pred Mostom slobode blokirao Zagreb U promet pušten novi elipsasti minirotor vrijedan 45 tisuća eura VIDEO Ovo je novi elipsasti rotor u Zagrebu, pogledajte kako funkcionira

Iako je voda puštena, kolnik koji se urušio još nije saniran, a to bi moglo potrajati čitav dan, ističu u Vodoopskrbi. Niske temperature i hladnoća nikako u tom smislu ne idu na ruku radnicima, koji rade na sanaciji.

Iz Vodoopskrbe kaže kako je jedan od faktora puknuća cijevi bila hladnoća, no i dalje se traži pravi uzrok. Isto tako, uvjeravaju kako se slične stvari u Zagrebu više neće događati.

Zbog puknuća vodovodne cijevi u Zagrebu prekinut je promet Selskom cestom na dijelu od Horvaćanske ceste do Zagrebačke avenije. Veliki dio građana bez vode je od ranoga jutra.

Kaos u ranu zoru

Zbog iznimno niskih temperatura noćas oko dva sata puknula je magistralna vodovodna cijev na križanju Selske i Zagrebačke avenije, a popravak je u tijeku.

Ne prometuje se također ni Ulicama braće Cvijića, Rudolfa Bićanića i Poljanom Dragutina Kalea, a autobusna linija Črnomerec - Dugave vozi preusmjereno Selskom cestom, Ozaljskom cestom, Savskom cestom do Studenskog doma Stjepana Radića.

>> VIDEO Evo kako izgleda vožnja po snijegu i ledu na zimskim, a kako na ljetnim gumama

Kako se nakupilo dosta vode ispod nadvožnjaka na križanju Selske i Zagrebačke avenije policija je zatvorila promet Selskom cestom od Zagrebačke avenije do Horvaćanske.

Ekipe Vodoopskrbe i odvodnje i dežurni službenici Ureda za upravljanje u hitnim situacijama su na terenu. Radovi su u tijeku, magistralna cijev se popravlja a nakupljena voda je isušena i na cesti je ostao samo blatni mulj.

Skora normalizacija prometa

Očekuje se skora normalizacija prometa, izvijestio je gradski Ured za upravljanje u hitnim situacijama.

Podružnica Vodoopskrba i odvodnja izvjestila je da su ekipe na terenu od 5 sati morale zatvoriti vodu potrošačima područja Trešnjevka, Knežija, Remiza, Sveti duh i Tuškanac. Redovna opskrba vodom u navedenim područjima očekuje se do 10 sati.

Nije to jedina cijev koja je jutros pukla u Zagrebu. Dogodilo se čak pet takvih incidenata, od kojih jedan u prečkom, a drugi u Mesićevoj ulici. Iz gradskog vodovoda ističu kako će tijekom dana svi kvarovi biti otklonjeni.

Iz HEP-Toplinarstva d.o.o. priopćenjem su se oglasili kako se ne radi o puknuću njihovog vrelovoda te kako opskrba toplinskom energijom u njihovom sustavu radi bez kvarova.

'Uzrok istjecanja vode na križanju Zagrebačke avenije i Selske ceste nije puknuće magistralnog vrelovoda HEP-Toplinarstva d.o.o. Pretpostavljamo da je riječ o puknuću vodovodne cijevi, što bi trebalo provjeriti s distributerom vode.

Opskrba kupaca HEP-Toplinarstva d.o.o. toplinskom energijom funkcionira kontinuirano, uz napomenu da dio kupaca koji zbog istjecanja vode na križanju Zagrebačke avenije i Selske ceste nema isporuku vode, nema niti potrošnu toplu vodu. Kada se uspostavi isporuka vode, navedeni kupci će dobiti i potrošnu toplu vodu', stoji u priopćenju.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene