Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema gužvi

Prvi srpanj u kojem možemo na putovanje bez stresa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi vikend u srpnju već tradicionalno donosi i veći priljev turista na Jadran. Uglavnom je to dosad značilo i njihovo gužvanje na Dalmatini, neizostavne kolone pred tunelima i višesatno čekanje, jer bi se na prometnicama našlo gotovo 180 tisuća vozila. Ponavljanje te brojke očekuje se i ovoga vikenda, no do mora se sada putuje brže nego ikad.

Uz automobil, za odlazak na more prošlih godina valjalo je pripremiti i živce za čekanje u kilometarskim kolonama. Uglavnom ispred tunelskih cijevi. Prolazak kroz Malu Kapelu sada izgleda ovako. Od kada su u prometu obje cijevi tunela, ovdje kao i na Svetom Roku čekanja više nema.

Pročitajte i ovo Ilustracija Oprez! Upaljen žuti meteoalarm za velik dio Hrvatske: Mogući su odroni Slika nije dostupna Najcrnji vikend u povijesti Hrvatske

Napokon se gužvalo u zračnoj luci Split gdje je sletjelo 85 zrakoplova s rekordnih 17 i pol tisuća putnika u danu. 'U prvih šest mjeseci što se tiče prometa putnika mi smo u padu za osam posto, što se tiče prometa zrakoplova oko deset posto', rekao je Mate Melvan sa Zračne luke Split. U trajektnim lukama danas slična slika kao i lani, tek blaži pad broja putnika.

Koristite Demerje za bezgotovinska plaćanja

'Dobroj protočnosti prometa dakako pridonose i danas relativno stabilne vremenske prilike dakle za sada nema smetnji u tom pogledu, a vjerujem i discipliniranost vozača', rekla je Zvjezdana Horvat, HAK-ova izvjestiteljica. Manje kolone tek na izlazu s Dalmatine u Lučkom. Nova bezgotovinska naplata na Demerju za sada radi s polovičnim uspjehom. Stranci se žele riješiti sitnih kuna, a domaći vozači još su u strahu od provlačenja kartica.

>> Rekordan broj putnika u splitskoj zračnoj luci

'Apeliram na sve korisnike bilo domaće ili strane da bez ikakvog straha koriste naplatu Demerje znači za bezgotovinska sredstva plaćanja, jer tamo nema nikakvih čekanja', rekao je Nil Marović, rukovoditelj službe naplate cestarina ARZ-a. Premalo je još i onih koji koriste prednosti elektroničke naplate cestarina. Za sada tek 70-ak tisuća vozača. Bez obzira na način plaćanja najvažnije upozorenje ipak je vozite oprezno! Prometne nesreće ostale su najveća prijetnja gužvama.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene