Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Najcrnji vikend u povijesti Hrvatske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U stravičnoj prometnoj nesreći na varaždinskoj zaobilaznici poginule su četiri osobe, među kojima i jedno dijete. Od petka do nedjelje na hrvatskim je cestama izgubljeno 19 života. Iza nas je jedan od najcrnjih vikenda od hrvatskog osamostaljenja.

U prometnoj nesreći koja se nešto prije 12 sati dogodila na jugozapadnoj zaobilaznici u Varaždinu, kod čvorišta Nedeljanec, poginule su četiri osobe.

Pročitajte i ovo Ilustracija EU financira samo dio Vozači na rubu živaca zbog raskopanih cesta: ''Radovi negdje traju već treću zimu, a novca za dovršetak nema'' Slika nije dostupna Nema gužvi Prvi srpanj u kojem možemo na putovanje bez stresa

Jedna osoba preminula je na mjestu nesreće, a troje ozlijeđenih, među kojima je i jedno dijete, bitku s ozljedama izgubili su u bolnici.

Zbog prometne nesreće zatvorena je jugozapadna obilaznica grada Varaždina na dionici: Hraščica - Nedeljanec. Obilazak regulira policija.

U prometnim nesrećama što su se noćas dogodile kod Ivanić Grada i Svetog Križa Začretja poginule su dvije žene - jedna za volanom automobila, a druga kao suvozačica na motociklu, izvijestila je policija.

Neslužbeno se doznaje da je u padu s motocikla stradala 21-godišnja Andreja Hranić iz Svetog Križa Začretja. Do nesreće je došlo kad je vozač motocikla Ivica Novak (31) iz Zaboka, zbog prebrze vožnje izgubio kontrolu nad motociklom i sletio s ceste.

Djevojka je na mjestu podlegla teškim ozljedama, dok je vozač je zadobio teške ozljede koje nisu opasne po život i trenutno se nalazi u Klinici za traumatologiju u Zagrebu, doznaje se u policiji koja nije objavila identitete poginule djevojke i vozača motocikla.

Pri slijetanju automobila s ceste u mjestu Cugovcu kod Zagreba u nedjelju popodne poginula suvozačica u "fiatu tipo" bjelovarskih registracija, a još su tri osobe ozlijeđene, među kojima i dijete mlađe od godinu dana, doznaje se u policiji.

Nesreća kod Ivanić Grada dogodila se na autocesti Lipovac - Bregana oko 22,30 sati. Vozačica, inače turska državljanka, je pod još nerazjašnjenim okolnostima izgubila nadzor nad vozilom, sletjela s ceste i na mjestu poginula.

U automobilu je je bilo i dvoje djece, koja su ozlijeđena, a liječnička im je pomoć pružena u dječjoj bolnici u Klaićevoj ulici.

U Selskom Polju, kod Siska, 24-godišnji vozač sinoć je oko 21 sat autom usmrtio biciklista. Od siline udarca biciklist je na mjestu preminuo.

U prometnoj nesreći jučer u popodnevnim satima ispred benzinske crpke 'Adriapetrol' kod Malinske, smrtno je stradao vozač motocikla u sudaru s terenskim vozilom njemačkih registarskih oznaka. Još je jedan motociklist život izgubio jučer na državnoj cesti između Novske i Brestača.

Do nesreće je došlo nakon što je motociklist, zbog prevelike brzine, nakon silaska s autoceste Zagreb-Lipovac, izgubio nadzor nad motociklom i podletio pod automobil koji je naišao iz suprotnog smjera.

Nesretni motociklist je nakon nesreće ostao prikliješten ispod automobila. Ubrzo je izbio požar u kojem je izgorio zajedno s motociklom i automobilom pod kojeg je podletio. U autu su još bile dvije muške osobe, od kojih je jedan preminuo u bolnici sat vremena nakon nesreće, a drugi se bori za život.

U baranjskom mjestu Lug oko 1,40 dogodila se nesreća u kojoj je poginuo 37-godišnji motociklist. Prema izviješću policije do nesreće je došlo zbog neprilagođene brzine, kojom je neregistriranom Hondom ušao u zavoj te izletio s kolnika, zahvatio bankinu i udario u prilazni most, nakon čega je preletio preko mosta i pao na nogostup. Unatoč zaštitnoj kacigi preminuo je na mjestu nesreće.

Jučer su poginule i tri osobe u sudaru dva vozila na autocesti kod čvora Vrpolje u blizini Šibenika. Od ozljeda je u šibenskoj bolnici umrla 57-godišnja žena, koja je, uz dvojicu vozača koji su na mjestu poginuli, treća žrtva te nesreće.

U sudaru s teretnim vozilom-mikserom u petak je poginula 49-godišnja vozačica na cesti Varaždin-Ivanec. Dolaskom u Cerje Nebojse iz još neutvrđenog razloga prešla je vozilom na suprotni kolnički trak i izravno se sudarila s teretnim vozilom-mikserom. Od zadobivenih ozljeda preminula je na mjestu nesreće.

U Gornjostupničkoj ulici kamion je naletio na biciklistu koji je na putu do bolnice umro od teških ozljeda. Nesreća se dogodila u petak oko 18 sati.

Temelje dojave koju su zaprimili službenici Policijske uprave varaždinske u petak je na cesti u Rinkovcu kod Lepoglave pronađen mrtav muškarac. Prema vrsti ozljeda muškarac je najvjerojatnije stradao u prometnoj nesreći.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene