Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Više od 80 komercijalnih aviona

Rekordan broj putnika u splitskoj zračnoj luci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U splitsku zračnu luku je do kasnih poslijepodnevnih sati danas sletjelo 55 komercijalnih zrakoplova, a večeras do ponoći se očekuje slijetanje njih još 30, te desetak privatnih, malih zrakoplova, čime će u dolasku i odlasku biti prevezeno ukupno 17.500 putnika.

To je rekordan promet u jednom danu ove godine u splitskoj zračnoj luci, izjavio je voditelj smjene prometa u splitskoj zračnoj luci Mirko Žužul. Po njegovim riječima, među danas pristiglim zrakoplovima u splitsku zračnu luku do kasnih poslijepodnevnih sati najviše ih je - njih 16 iz Skandinavskih zemalja, te 10 zrakoplova iz Njemačke, sedam iz Velike Britanije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Više od 18.000 putnika Ovogodišnji rekordi u zračnoj i trajektnoj luci Slika nije dostupna Rumunjska: Stotine putnika prosvjeduju zbog kašnjenja letova

Sletjelo je pet zrakoplova iz Francuske, četiri iz Švicarske, zatim zrakoplovi iz Austrije i Češke te drugih zemalja. Najveći promet turista kroz splitsku zračnu luku očekuje se početkom kolovoza. ‘Prve subote u kolovozu očekujemo da, u jednom danu u dolasku i odlasku, kroz splitsku zračnu luku prođe 20 tisuća putnika’, kazao je Žužul. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene