Obavijesti Foto Video Pretražite Navigacija
Mizerna satnica

Djeci s poteškoćama oni znače sve, a njih samo ljubav drži na radnom mjestu: "Sve je protiv nas. Ali toj djeci treba netko"

Aktualno Galerija Provjereno: Pomoćnici u nastavi - 1 Provjereno: Pomoćnici u nastavi - 1 Foto: DNEVNIK.hr Provjereno: Pomoćnici u nastavi - 2 Provjereno: Pomoćnici u nastavi - 2 Foto: DNEVNIK.hr Provjereno: Pomoćnici u nastavi - 3 Provjereno: Pomoćnici u nastavi - 3 Foto: DNEVNIK.hr Provjereno: Pomoćnici u nastavi - 4 Provjereno: Pomoćnici u nastavi - 4 Foto: DNEVNIK.hr +4 Provjereno: Pomoćnici u nastavi - 5 Galerija 1/9 >>
Kada je završio vrtić, njegovoj majci rekli su da ne može upisati redovitu školu. Danas, 10 godina poslije - on je uspješan učenik drugog razreda srednje škole. Naučio je, i dalje uči brojne vještine i već planira gdje bi sve mogao raditi. Rezultat je to upornosti, truda, ali i podrške pomoćnika u nastavi. Oni djeci s teškoćama u razvoju omogućavaju pravo na redovito obrazovanje i inkluziju. Ali i priliku da postanu ravnopravni članovi društva. Pitate li roditelje - toj djeci oni znače sve. A pitate li sustav - oni su i dalje u međuprostoru bez definiranog statusa, sa satnicom koja u nekim gradovima iznosi mizernih 19 kuna. Zbog takvih uvjeta rada zapitali smo se zašto bi itko uopće i htio raditi taj posao?

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene