Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VEČERAS U PROVJERENOM

Hoće li se udruga za terapijsko jahanje naći na cesti? Sa zemljišta ih izbacuju branitelji

Udruga FALA - 3
Udruga FALA - 3 Provjereno
Aktualno Galerija Udruga FALA - 4 Udruga FALA - 4 Foto: Provjereno Udruga FALA - 3 Udruga FALA - 3 Foto: Provjereno Udruga FALA - 2 Udruga FALA - 2 Foto: Provjereno +0 Udruga FALA - 1 Galerija 1/4 >>
Emisija Provjereno večeras donosi priču o sporu između Udruge za terapijsko jahanje Fala s Udrugom branitelja i veterana Vojne policije iz Domovinskog rata, koji ih žele izbaciti sa zemljišta.

Nakon godina rada u kojima je pomogla stotinama djece i njihovih obitelji Udruga za terapijsko jahanje Fala mogla bi se naći na cesti.

Oni su, naime, već godinama u sporu s Udrugom branitelja i veterana Vojne policije iz Domovinskog rata i, baš kao u većini slučajeva kod nas, i oni se spore oko zemljišta.

Na sudu su bili već tri puta jer ih Udruga veterana ne želi više na zemlji koju smatraju svojom. Posljednja presuda donesena je u korist tužitelja, koji je dobio odobrenje ovršiti Udrugu Fala.

Osim što je Udruga veterana prije nekoliko godina poduzela pravna sredstva, njezin predsjednik pokušao ih je silom izbaciti. Zanimljivo je da on čak i nije legitimni predsjednik. Naime, vodstvo udruge veterana posljednje tri godine bira novog šefa.

Pročitajte i ovo Provjereno: Amos Novak, kuhar - 1 PROVJERENO Mladi kuhar iz Čakovca svojom vještinom zadivio na prestižnom svjetskom natjecanju, a hvali ga i član žirija Masterchefa: "Razvalio si care"

Pročitajte i ovo Provjereno: Nepodnošljiva buka ugostiteljskog objekta - 1 Privremeno zatvoren Novi lokal bukom muči susjede, a nema potrebne dozvole: Iz institucija stižu neujednačeni odgovori…

''Nepojmljivo mi je da zapravo sudska vlast ne provjerava je li udruga kojoj se dodjeljuje sudskim rješenjem uopće pravno važeća ili nije jer tu imamo cijeli niz povreda i zakona i pravilnika", za Provjereno govori saborski zastupnik Damir Klasnić.

Što na sve kaže i Ministarstvo branitelja pogledajte u Provjerenom večeras u 23:00 na Novoj TV!

 

Provjereno gledajte četvrtkom navečer na Novoj TV, a propuštenu emisiju pogledajte besplatno na novatv.hr

 

 


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene