Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ispovijest žrtve nasilja

Tinejdžerska ljubavna priča pretvorila se u noćnu moru: "Počeo me daviti... Stiskao me za vrat, ramena, sve mi je ostalo plavo"

Ispovijest 17-godišnje žrtve nasilja (Foto: Provjereno)
Ispovijest 17-godišnje žrtve nasilja (Foto: Provjereno) Provjereno
Aktualno Galerija Ispovijest 17-godišnje žrtve nasilja (Foto: Provjereno) Ispovijest 17-godišnje žrtve nasilja (Foto: Provjereno) Foto: Provjereno Ispovijest 17-godišnje žrtve nasilja (Foto: Provjereno) Ispovijest 17-godišnje žrtve nasilja (Foto: Provjereno) Foto: Provjereno Ispovijest 17-godišnje žrtve nasilja (Foto: Provjereno) Ispovijest 17-godišnje žrtve nasilja (Foto: Provjereno) Foto: Provjereno +0 Ispovijest 17-godišnje žrtve nasilja (Foto: Provjereno) Galerija 1/4 >>
Emisija ''Provjereno'' ovoga četvrtka donosi ispovijest 17-godišnje žrtve nasilja.

Sve je počelo kao klasična tinejdžerska ljubavna priča: 17-godišnja učenica srednje škole i dvije godine stariji mladić bili su u ljubavnoj vezi s kojom je sve naizgled bilo u redu. No ljubavnu idilu ubrzo je uništio mladić, otkrivši svoju mračnu stranu.

Pročitajte i ovo Provjereno: Zadarska udruga - 1 Uz pomoć dobrih ljudi Zadarska udruga nakon priče Provjerenog dobila novi dom, ali posla je još mnogo: "To su djeca ovog grada i treba naći rješenje za njih" Provjereno: iznajmljivanje ilegalnih objekata - 3 Donosi Provjereno Načelnik iznajmljuje ilegalne objekte na koje je potrošio desetke tisuća eura i mrtav hladan tvrdi: "Pa pola je Hrvatske ilegalno izgrađeno"

Maltretiranje, prijetnje i uvrede postale su gorka svakodnevnica srednjoškolke koja je kroz pakao prolazila sama, a žrtva je za emisiju 'Provjereno' progovorila o svom iskustvu s nasilnikom. Jedna kriva riječ bila je okidač za nasilje: „Sve što je on htio, ja sam to morala napraviti. Ako ne bih mogla van ili nešto, on bi poludio. Čim bi meni mobitel bio isključen nakratko, on bi isto poludio jer bi mislio da ja ne znam što radim, a ja sam bila samo doma ili tako nešto“.

No, bio je to tek početak. S vremenom su zahtjevi nasilnika postajali sve teži, a očekivanja sve veća. Ubrzo je od srednjoškolke tražio da neopravdano izostaje iz škole, a kad bi nastava završila čekao bi je u obližnjem kafiću: „Izveo me ispred kafića i rekao zašto sam ja njega provocirala. Ja sam rekla da ja ništa nisam napravila nego samo nisam mogla izaći iz škole kad je on to htio i on je nastavio da sam ja njega provocirala i onda me krenuo stiskati za vrat, ramena i ostalo mi je to plavo.

Onda me za vrat počeo daviti i cijelo vrijeme dok je pričao da ja njega provociram, držao me za ramena i stiskao i poslije toga je rekao da je njemu žao što on to mora raditi“.

Nasilnik je obećavao da će prestati s takvim ponašanjem, ali bile su to samo prazne riječi. Uskoro su na red došle prijetnje obitelji: „Onda je prijetio da će dobiti otkaz moj tata radi toga i onda smo se mi pomirili jer mene je stvarno bilo strah jer ne bi htjela da radi mene dobije otkaz, radi takve gluposti. A ja mu nikad nisam rekla gdje on radi niti koja pozicija, ime i prezime… i sve je saznao“. Sve se odvijalo u vrlo kratkom periodu, a iz dana u dan uvrede su bile sve gore.

Za to vrijeme, majka srednjoškolke slutila je da nešto ne valja, iako ju je kći uvjeravala u suprotno. No teret koji je samostalno nosila postao je pretežak i 17-godišnjakinja je majci priznala sve što joj se dogodilo.

Prvi korak bio je odlazak na policiju gdje su ih uvjerili da će poduzeti sve da maltretiranje prestane. No pozivi i ljubomorno ponašanje nisu prestajali. Majka i kći ponovno su podnijele prijavu, nakon koje je napokon uslijedila reakcija policije.

No, nedugo nakon što je mladić priveden, saznanje da je ponovno na slobodi uznemirilo je obitelj. Županijski sud pustio ga je na slobodu iako se radi, kako i u rješenju stoji, o opasnoj osobi. Mladiću je određena zabrana pristupa koju je prekršio pojavivši se ispred škole.

Obitelj srednjoškolke doznala je za još dvije žrtve koje su nasilnika također prijavile policiji, ali u oba slučaja sve je završilo bez posljedica. Dok obitelj doznaje za šokantnu informaciju da je za njim ispisana međunarodna tjeralica, reporter Ivan Čorkalo i ekipa emisije 'Provjereno' stupaju u kontakt s nasilnikom i istražuju zašto je mladić još uvijek na slobodi.

Cijelu priču pogledajte u četvrtak u 22:25 na Novoj TV.

Emisiju gledajte četvrtkom od 22:25 na Novoj TV, a više o pričama iz Provjerenog saznajte na novatv.hr/provjereno

Propustili ste emisiju? Pogledajte je besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene