Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prosvjetarima će u prosincu biti normalno isplaćene plaće jer je Ministarstvo financija odobrilo danas Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta (MZOS) povećanje proračuna za 440 milijuna kuna, od čega 350 milijuna za plaće, a 90 milijuna za subvencionirani prijevoz učenika srednjih škola, doznaje se iz MZOS-a.


Ministar Mornar izjavio je jučer da prosinačke plaće prosvjetara nisu osigurane u MZOS-ovom proračunu, te se nada da će sredstva koja nedostaju biti osigurana rebalansom državnog proračuna.

Vezani članci Milan Bandić na konferenciji za novinare o novim kolektivnim ugovorima - 2 Bandić djelatnicima gradskih tvrtki povećao plaću, a kakvu uslugu dobivaju građani koji to sve plaćaju? Dejan Smaić Radnici Đure Đakovića i dalje bez plaća: "I naša bi djeca željela imati Božić"

"U proračunu MZOS-a nedostaje 445,2 milijuna kuna, uglavnom za plaće i prijevoz učenika. No, to nije novi problem jer se proračun u startu planira s nešto manjim iznosom za plaće, računajući na uštede", odgovorili su iz Ministarstva.

To nije slučaj samo s MZOS-om, nego i s drugim ministarstvima i Ministarstvo financija vodi o tome računa, napominju iz MZOS-a.

Ministar Mornar: Netko je pogrešno računao. Nema novca za plaće prosvjetara!

MZOS je, dodaju, doista dijelom i uštedio, no očito ne dovoljno. "Treba znati da je dio troškova nastao i zbog izmjene pravilnika o normi učitelja koji je učitelje likovnog, glazbenog i tjelesnog odgoja stavio u povoljniji položaj nego što je to bilo u slučaju prethodnog pravilnika", objašnjavaju iz Ministarstva.

U svakom slučaju, ističe MZOS, Vlada je pokazala da joj je stalo da resora znanosti, obrazovanja i sporta jer je Ministarstvo financija odobrilo povećanje proračuna MZOS-a za 440 milijuna kuna i to 350 milijuna za plaće, a 90 milijuna kuna za subvencionirani prijevoz učenika srednjih škola. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook