Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nada je u rebalansu

Ministar Mornar: Netko je pogrešno računao. Nema novca za plaće prosvjetara!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potrebnu svotu novca za cijelu godinu, netko je, dodaje ministar Mornar, pogrešno izračunao. Nada se da će novac za plaće prosvjetara uspjeti dobiti u rebalansu proračuna.

U proračunu nema novca za plaće prosvjetarima u prosincu, poručio je ministar znanosti i obrazovanja Vedran Mornar na stručnom skupu ravnatelja osnovnih škola u Šibeniku. Od svojega je prethodnika, kaže, naslijedio nedostatna sredstva u državnom proračunu.

Potrebnu svotu novca za cijelu godinu, netko je, dodaje ministar Mornar, pogrešno izračunao. Nada se da će novac za plaće prosvjetara uspjeti dobiti u rebalansu proračuna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Reakcija sindikata 'Jovanović kriv za nedostatak sredstava za plaće prosvjetara' Slika nije dostupna Neće raditi besplatno Ministarstvo potvrdilo: Prosvjetari će ipak dobiti plaće

Od 2017. u školu će se ići sa šest godina - to nije jedina promjena!

'Ja se nadam da ću u rebalansu proračuna, naravno, dobiti novce za plaće jer doista ne vidim kako je moguće, nije mi jasno, zapravo, kako je proračun napravljen, a da se unaprijed znalo da plaća za 12 mjesec neće dostajati. No, prosvjetari ne trebaju strahovati jer bi bio presedan da ostanu bez plaće', kazao je ministar Mornar.

Ideja je bila, dodaje, da se negdje tijekom godine uštede sredstva, a što se samog Ministarstva tiče, nije potrošena ni kuna više od planiranog. Odgovornim za takvo stanje drži bivšeg ministra financija Slavka Linića, odnosno Vladu. Nada se da će s ministrom financija Borisom Lalovcem pronaći rješenje za problem.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene