Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne odustaju od svojih zahtjeva

VIDEO/FOTO Štrajkaši došli pred NSK, gdje je zasjedala Vlada: Dočekali ih specijalci

Aktualno Galerija Prosvjedna šetnja dvjestotinjak pravosudnih djelatnika pored NSK-a - 1 Prosvjedna šetnja dvjestotinjak pravosudnih djelatnika pored NSK-a - 1 Foto: Damir Krajac/Cropix Prosvjedna šetnja dvjestotinjak pravosudnih djelatnika pored NSK-a - 2 Prosvjedna šetnja dvjestotinjak pravosudnih djelatnika pored NSK-a - 2 Foto: Damir Krajac/Cropix Prosvjedna šetnja dvjestotinjak pravosudnih djelatnika pored NSK-a - 3 Prosvjedna šetnja dvjestotinjak pravosudnih djelatnika pored NSK-a - 3 Foto: Damir Krajac/Cropix Prosvjedna šetnja dvjestotinjak pravosudnih djelatnika pored NSK-a - 4 Prosvjedna šetnja dvjestotinjak pravosudnih djelatnika pored NSK-a - 4 Foto: Damir Krajac/Cropix +9 Prosvjedna šetnja dvjestotinjak pravosudnih djelatnika pored NSK-a - 5 Galerija 1/14 >>
Službenici u pravosudnim tijelima ne odustaju od svojih zahtjeva čak ni nakon Vladine odluke o umanjenju njihovih plaća i dodataka za vrijeme štrajka. Dvjestotinjak zaposlenika zagrebačkih sudova došlo je do zgrade Nacionalne i sveučilišne knjižnice (NSK), u kojoj se održavala redovita sjednica Vlade.

Dvjestotinjak pravosudnih djelatnika koji štrajkaju u četvrtak je u povorci i uz zviždanje prošlo pored zgrade Nacionalne i sveučilišne knjižnice (NSK) nakon sjednice Vlade na kojoj je donesena odluka o umanjenju njihovih plaća i dodataka za vrijeme štrajka, koji je počeo 5. lipnja.

Prosvjednici su u koloni dva puta prošli oko zgrade NSK-a, uz zviždanje i povike.

Uz redovno policijsko osiguranje, uobičajeno tijekom sjednica Vlade, na platou ispred NSK-a bila su i petorica pripadnika specijalne policije.

Štrajk službenika i namještenika u pravosudnim tijelima počeo je 5. lipnja i najduži je štrajk dosad u Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Međimurju 30-ak intervencija FOTO/VIDEO Nevrijeme poharalo Međimurje: Padala jaka tuča, vjetar rušio stabla

Pročitajte i ovo USKOK Ulovljeni Pokrenuta istraga protiv sudskog službenika! Izdao lažno uvjerenje da se protiv osobe ne vodi kazneni postupak

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica na sjednici Vlade naveo je da će se službenicima i namještenicima u pravosudnim tijelima, dok su u štrajku, za cijelo razdoblje uplaćivati obvezni doprinosi, a plaća i dodaci na plaću umanjit će se razmjerno vremenu sudjelovanja u štrajku počevši od 17. srpnja.

Predsjednica Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika (SDLSN) Iva Šušković najavila je pak da se štrajk nastavlja i po cijenu neplaćanja dana provedenih u štrajku jer se sindikalno članstvo gotovo stopostotno izjasnilo da odbija Vladinu ponudu da im se plaće povećaju tek početkom iduće godine.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene