Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ulovljeni

Pokrenuta istraga protiv sudskog službenika! Izdao lažno uvjerenje da se protiv osobe ne vodi kazneni postupak

USKOK
USKOK Foto: DNEVNIK.hr
Kao ovlašteni službenik Općinskog suda u Splitu, na traženje drugookrivljenog pristao je izraditi uvjerenje u kojem je neistinito naveo da se protiv te osobe ne vodi kazneni postupak.

USKOK je, na temelju provedenih izvida i rezultata kriminalističkog istraživanja PU splitsko-dalmatinske, donio rješenje o provođenju istrage protiv dvojice hrvatskih državljana (1984., 1993.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti te krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

Pročitajte i ovo Načelnik Severina fizički napao vlasnicu kafića - 3 Skandalozno Načelnik koji je mlatio ženu pušten na slobodu: Policija analizira ima li elemenata kaznenog djela

Osnovano se sumnja da je prvookrivljeni u razdoblju od 27. srpnja 2018. do 12. listopada 2018. u Imotskom i Splitu, kao ovlašteni službenik Općinskog suda u Splitu, Stalne službe u Imotskom, na traženje drugookrivljenog pristao izraditi uvjerenje u kojem je neistinito naveo da se protiv te osobe ne vodi kazneni postupak, iako je uvidom u sustav eSpis utvrdio da se protiv njega vode dva kaznena postupka po osnovi potvrđenih optužnica Općinskog državnog odvjetništva u Splitu.

Pročitajte i ovo Potraga za dječakom Novi detalji Policija objavila kome pripada krvavi trag nađen na autu: 52 policajca od jutra pretražuju zemljište

Pročitajte i ovo Ilustracija Veće od 40 stupnjeva Kerber stigao u Europu: Temperature će biti više od 40!

Tako izrađeno uvjerenje drugookrivljeni je zatim predao Zavodu za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije prilikom zasnivanja radnog odnosa za radno mjesto vozača u sanitetskom prijevozu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene