Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Danas on gazi tenk

Prošla je 21 godina: Crveni 'fićo' zauvijek će ostati simbol pobjede

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjećate li se crvenog 'fiće'? Prije točno 21 godinu na križanju Trpimirove i Vukovarske ulice u Osijeku pregazio ga je tenk tzv. JNA. Danas stoje na istom mjestu u obrnutim ulogama.

Crveni 'fićo' kojeg je na današnji dan prije točno 21 godinu pregazio tenk tzv. JNA, postao je simbol početka ratnih zbivanja i otpora velikosrpskom agresoru u Domovinskom ratu. Prošle godine 'fićo' je dobio svoj spomenik, te danas on prelazi preko tenka, a ne obrnuto.

Pročitajte i ovo Veliki brat u Osijeku - 2 Sve mogu zabilježiti Veliki brat stigao u grad na istoku Hrvatske: "Kamere imamo na pet kritičnih mjesta, a cilj je sve premrežiti" Osijek MUKE S OTPADOM Slavonski gradovi moraju platiti 9 milijuna eura odštete: Štetni ugovor potpisan prije 22 godine, a nitko neće odgovarati

>> Legendarni crveni fićo danas prelazi preko tenka, a ne obrnuto...

Instalacija prikazuje tenk ukopan u zemlju, dok 'fićo' gazi preko tenka i time simbolizirati pobjedu Hrvatske u Domovinskom ratu. Dio umjetničke instalacije koja se nalazi u Osijeku na križanju Vukovarske i Trpimirove ulice, vojni tenk T-55, donacija je Vojnog muzeja Ministarstva obrane Republike Hrvatske.

Jedno je sigurno, Hrvatska 'fiću' nikada neće zaboraviti.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene