Obavijesti Video Pretražite Navigacija
neslaganje s rektorom

Borasova prorektorica podnijela neopozivu ostavku: "Ne mogu podržati vaše odluke i postupke..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prorektorica Sveučilišta u Zagrebu Mirjana Hruškar podnijela je u utorak rektoru Sveučilišta u Zagrebu Damiru Borasu neopozivu ostavku s dužnosti prorektorice za prostorni razvoj i sustav kontrole kvalitete zbog višemjesečnoga neslaganja s rektorovim odlukama.

U pismu koje je danas službeno uputila rektoru Damiru Borasu prorektorica Mirjana Hruškar navodi kako je neposredni razlog njezine ostavke višemjesečno neslaganje s rektorovim odlukama i nužnošću njihove provedbe, zbog čega smatra kako više ne može obnašati dužnost prorektorice Sveučilišta u Zagrebu.

Povod ostavke zaključci su i tijek rasprave sastanka Rektorskog kolegija u užem sastavu koji je održan 8. veljače, a na kojemu je rektor jasno istaknuo važnost sljedivosti njegovih odluka, što nije mogla podržati, ističe se u priopćenju prorektorice Hruškar.

"Moja je moralna i ljudska odgovornost zahvaliti Vam se na dužnosti prorektorice za prostorni razvoj i sustav kontrole kvalitete… Budući da u Vašim namjerama ne vidim dobru volju da Sveučilište s Vama na čelu nađe adekvatna rješenja za ozbiljne izazove s kojima se već duže vrijeme suočava i čije nerješavanje, po mojem skromnom mišljenju, ozbiljno narušava kvalitetu najvećeg sveučilišta u Republici Hrvatskoj, shvatila sam da Vas više ne mogu slijediti na Vašem putu", ističe prof. dr. sc. Mirjana Hruškar u pismu ostavke.

Pročitajte i ovo Damir Boras požalio se da ga nitko nije štitio Boras opet ostavio bez teksta: ''Ja mislim da je grozno biti uznemiravan i zlostavljan, pogotovo seksualno, ja sam u životu imao mnogo uznemiravanja''

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U javljanju uživo Sreća ili...? Pogledajte nezgodu koja se dogodila dok je Boras davao intervju: ''Evo, pala mi je jedna ptičica''

Ističe i kako je rektora Borasa u više navrata izvijestila da razmišlja o ostavci.

"Izražavam duboko žaljenje, u profesionalnom i ljudskom smislu, što sam morala donijeti ovu odluku. U ovim za mene neprihvatljivim okolnostima funkcioniranja Sveučilišta u Zagrebu ne osjećam se odgovornom i ne mogu podržati, ni moralno ni profesionalno, Vaše odluke i postupke. Iskreno se nadam da ćete, usprkos svemu, pronaći mudrosti i učiniti pozitivne iskorake za dobrobit i budućnost Sveučilišta u Zagrebu i visokoškolskog obrazovanja Republike Hrvatske", zaključuje Hruškar.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene