Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prošle je subote u kiosku u Rijeci, u hrpi novina, dr. Mirjana Lulić-Drljačić pronašla novčanik s oko 9.000 eura. Kako u novčaniku nije bilo dokumenata koji bi identificirali vlasnika, dr. Lulić-Drljačić pozvala je policiju.


'Na kupu novina primjetila sam crni novčanik, a kad sam ga uzela u ruke i počela tražiti podatke o vlasniku, nisam pronašla nikakav dokument. Odmah sam nazvala policiju i ubrzo su došla dva policajca. Napravili su zapisnik i rekli da će ovaj slučaj objaviti u novinama budući da je rijetkost da netko vrati novčanik s ovakvim iznosom', rekla je dr. Lulić Drljačić.

Vezani članci Novčanik, ilustracija Nevjerojatna priča: Prije 53 godine izgubio je novčanik na Antarktici, mislio je da ga više neće vidjeti DokiShop - Everett Novčanik kao poklon: Evo tri prijedloga s kojima nećeš pogriješiti!

Na kiosku na kojem je pronađen novčanik radila je prodavačica Slavka Antulić koja je rekla kako je na kiosk, dva sata nakon pronalaska došla jedna gospođa u potrazi za novčanikom.

'Rekla je da je s novcem u novčaniku namjeravala platiti račune', rekla je prodavačica.

Mirjana Kulaš, glasnogovornica PU primorsko-goranske rekla je da je 47-godišnja hrvatska državjanka prijavila gubitak novca, a isti joj je dan novac i vraćen. Za traženje vlasnika, temeljna je pretpostavka postojanje dokumenta. No, u ovom slučaju bila je dovoljna prijava vlasnika o gubitku novčanika.