Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Kilometarske kolone

Počeo najbolji vikend od početka sezone!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Naoružajte se živcima ako krećete na more ili se vraćate prema unutrašnjosti. No sve su to zapravo dobre vijesti jer znači da ima gostiju pa je tako u Splitu zabilježen rekordan broj putnika!

Sudeći po današnjem danu i najavama za sutrašnji bit će to najbolji turistički vikend ovoga ljeta u Splitsko-dalmatinskoj županiji, potvrđuju to podaci iz Trajektne i Zračne luke Split kroz koje je samo danas prošlo nešto više od 55.000 putnika.

Koordinator Jadrolinijinog plovnog područja Split Ante Mrvica za potvrdio je da je kroz Trajektnu luku Split danas prošlo 30.000 putnika i 6.000 vozila. Za okolne otoke obavljena su i dva dodatna isplovljavanja. "Danas nam je najbolji vikend od početka sezone i uvjereni smo kako ćemo do sutra navečer imati ukupno 55.000 putnika u ova dva dana. To je i rezultat današnje velike smjene gostiju, ali i izuzetno toplog i mirnog dana pogodnog za putovanja", kazao je Mrvica.

Iz Splita je prema Braču danas isplovilo 14 trajekata, za Starigrad sedam, Šoltu šest, Vis tri, Korčulu dvije, te tri katamaranske linije za Hvar.

Slično je bilo i u Zračnoj luci Split gdje je danas zabilježen najveći broj putnika i oboren rekord prošla dva vikenda, jer je danas kroz tu luku prošlo oko 25.000 putnika. Takav promet putnika se očekuje i sljedeći vikend, kazao je Mate Melvan voditelj prometno-tehničkog sektora Zračne luke Split.

"Ostvarili smo vrhunske rezultate. Sletjelo nam je 110 zrakoplova iz 50 raznih destinacija, pa tako među ostalim i oni iz Barcelone, Madrida, Beograda, Berna. Bilježimo porast iz svih regija, pa tako i iz Ukrajine, Rusije. Promet nam stalno raste, a taj se trend nastavlja. Ovakve pozitivne rezultate očekujemo i dalje", izjavio je Melvan.

Pročitajte i ovo Ameriknaci i Hrvatska - 4 Koliko dnevno troše? Naš biser Amerikancima je obožavana destinacija: "Kad im to spomenemo, oni su fascinirani" Domagoj Mikić SEZONA U PUNOM ZAMAHU Kilometarske kolone na autocestama, policija ima nekoliko savjeta, oglasio se i ministar Božinović

Gužve na prometnicama

Promet je pojačan na gotovo svim cestovnim pravcima u smjeru mora i prema unutrašnjosti, duž jadranske obale na prilazima turističkih gradova i mjesta, središnjoj Istri, naplatnim postajama, trajektnim lukama i pristaništima, te graničnim prijelazima.

>> Još jedna smjena gostiju: Gužve i čekanja na prometnicama!

Preko graničnih prijelaza Rupa i Pasjak na hrvatsko-slovenskoj granici danas do ranih poslijepodnevnih sati ušlo je oko 32.000 stranih državljana, doznaje se od postaje granične policije na Rupi. Hrvatsku je danas preko tih dvaju graničnih prijelaza napustilo oko 21.500 stranaca.

Cijelog je dana na oba prijelaza pojačan promet. Ulazi se u četiri pa čak i pet kolona a izlazi u tri do četiri. Ne čeka se dugo te se ne stvaraju gužve, izvijestila je policija. Promet osobnih vozila pojačan je na graničnim prijelazima Bregana i Metković na ulasku te izlazak na Macelju i Bajakovu. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene