Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za svakoga ponešto

Proljeće izmamilo ljubitelje cvijeća na tržnice prepune šarenila!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premda kalendarski počinje za tjedan dana, proljeće - ako je suditi prema temperaturama kao da je već stiglo. Lijepo vrijeme izmamilo je van i brojne ljubitelje cvijeća.

Prvi vjesnici proljeća okupani suncem. Proljetnice su zašarenile parkove, ali i štandove na tržnicama. Na jednom mjestu među raskošnim bojama svatko može pronaći nešto za sebe.

Pročitajte i ovo Svizac Phil Sviščev dan FOTO/VIDEO "Najprecizniji" prognostičar Phil predviđa: Ove godine proljeće stiže ranije! Slika nije dostupna A dobri preduvjeti za uzgoj Čak 90% cvijeća uvozimo!

Maćuhice, ivančice, jaglaci... Kupuju žene, ali i muškarci. Cvjetna oaza - popravlja i rasploženje.

'Mora da je sretan onaj koji uzgaja cvijeće. To je najljepši posao koji postoji', kazala je jedna Zagrepčanka.

A Jela Baškarić taj posao radi punih 15 godina. S prvim nagovještajem proljeća, kaže, više je i posla u vrtu.'Ljudi odmah pohrle na tržnice, mi smo zadovoljni. Istina, puno se radi, ali se i proda', kaže Jela.

Prvo proljetno cvijeće na tržnicu su donijeli iz vlastitih plastenika.'Ja svaki svoj cvijet znam. Cvijeće je nešto što uveseljava čovjeka', kazala je Jelina kći Lucija Baškarić.

Radni dan na malom obiteljskom gospodarstvu u Dugom Selu počinje u 4 sata ujutro. Narudžbe pristižu. Zarada je pristojna.

'Nismo ovo stekli preko noći. Svake godine smo nešto uštedjeli i uložili dalje u proizvodnju. Nije nam cilj prodati jednom mušteriji, već ih zadržati. Dati kvalitetno cvijeće tako da se vrate i preporuče nekome', kaže Lucija.

A oni su svoj put do kupaca i ljubitelja cvijeća - pronašli.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene