Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uloženo 62 i pol milijuna

MZOS: 'Činimo sve da Zdravstvena škola u Splitu do 2. rujna dobije uporabnu dozvolu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta priopćilo je danas kako poduzima sve da Zdravstvena škola u Splitu dobije uporabnu dozvolu do 2. rujna te kako vjerenje da će ta škola započeti školsku godinu u novom, svom prostoru.

'Za nas je projekt izgradnje i opremanja Zdravstvene škole u Splitu, koja je 60 godina bila podstanar u drugim školama, jedan od najznačajnijih projekata u prethodnih pet godina. Ukupno je u objekt uloženo 62,5 milijuna kuna, od čega je 4,5 milijuna kuna samo vrijednost opreme. Financiranje projekta započeto je zajmom Svjetske banke koji je iznosio 38 milijuna kuna, 2,3 milijuna osigurala je Splitsko-dalmatinska županija, a ostatak novca osiguran je iz državnog proračuna", ističe Ministarstvo, odgovarajući na javne prigovore županijskih dužnosnika zbog toga što zgrada još nije dobila uporabnu dozvolu.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović posjet splitu Milanović o sastavljanju većine i kandidaturi: "Tresem se u tišini" Praznik rada na Bundeku zabava od jutra FOTOGALERIJA Grah, glazba i roštiljanje: Građani širom zemlje slave Praznik rada

>> Jovanović: Zdravstvena zaštita studenata nije upitna, ali dobro bi bilo da do 26. završe studij

Po pisanju medija, na tehničkom pregledu 30. srpnja jedino pozitivno mišljenje zgrada je dobila od sanitarnog inspektora.

Izgradnja Zdravstvene škole u Splitu jedan od zahtjevnijih projekata koji su pratili brojni problemi, zbog čega je kasnila njegova realizacija, no ipak je priveden kraju, navodi se u priopćenju u kojemu se ukazuje na angažman Ministarstva te ističe kako su u proteklih pet dana obavljene brojne konzultacije i razgovori 'koji su stvorili pretpostavke za uspješan završetak projekta'. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene