Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ČEKA SE SLUŽBENA POTVRDA

Procurili neslužbeni podaci: Velika vojna vježba "Velebit 18." koštala je manje od 10 milijuna kuna?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijekom vježbe potrošene su tisuće komada raznog streljiva i u njoj je sudjelovalo 5500 vojnika.

Ministarstvo obrane i Glavni stožer Oružanih snaga Republike Hrvatske danas bi trebali objaviti preliminarne troškove velike vojne vježbe "Velebit 18. – združena snaga", koja je trajala tri dana i odvijala se na nekoliko lokacija u Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Skupa igra Vlada objavila detalje o troškovima velebne vojne vježbe Velebit 18 Slika nije dostupna 5500 vojnika pokazat će spremnost i znanje Predsjednica u vojnoj odori nadgledala vojnu vježbu

Tijekom vježbe potrošene su tisuće komada raznog streljiva i u njoj je sudjelovalo 5500 vojnika, no nakon njena okončanja resorni ministar nije htio odmah objaviti koliki su troškovi.

"Sigurno da će načelnik GS i cijela vojska hrvatskoj javnosti dati i te troškove i da javnost zna koliko je potrošeno u kontekstu vježbe", kazao je ministar obrane Damir Krstičević i dodao: "Sigurnost je vrlo bitna i vojska mora vježbati, nema moderne vojske koja ne vježba, mi nemamo drugog načina. Ili da stojimo u vojarnama".

Po neslužbenim informacijama koje je objavio Večernji list, "Velebit 18." koštao je manje od 10 milijuna kuna, pri čemu glavninu troškova čine izdaci za gorivo i terenski dodaci za vojnike. Službeni podaci bit će poznati danas nakon 13 sati, kad ih objavi MORH.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene