Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Šibensko-kninska policija uhitila je dvadesetdvogodišnjaka koji je namjerno pokušao izazvati požar paleći suhu travu. Uhvaćen je i 28-godišnjak koji je pokušao izazvati sedam požara u posljednjih desetak dana, kao i 75-godišnjakinja koja je u Biskupiji palila odjeću pa izazvala požar.


Policija je uhitila 22-godišnjaka za kojeg je utvrđeno da je 22. kolovoza oko 1:05 sati u mjestu Podumci, neposredno kod skretanja za zaselak Sučići, upaljenom cigaretom zapalio suhu travu s unaprijed stvorenom namjerom da otvorenim plamenom izazove požar. U naumu su ga onemogućili policajci koji su ga zatekli kako potpaljuje vatru, nakon čega je Opel Astrom (šibenskih registarskih oznaka) pobjegao.

Vezani članci Očevid na Markovu trgu nakon pucnjave Nakon napada na policajce prostor Markova trga postaje štićeni prostor: Hoće li se moći na prosvjed i u crkvu? Zapaljeni rep Mački se zapalio rep, njezina reakcija postala hit na društvenim mrežama

No, bijeg je bio kratak i neuspješan. Automobil je zaustavio svega stotinjak metara dalje i ugasio svjetla, nadajući se da ga policija neće pronaći. Međutim, njima je to pošlo za rukom svega dvije minute kasnije, a osumnjičenik je pritvoren uz kaznenu prijavu za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Izazvao sedam požara

Policija je izvijestila i da je u Policijskoj postaji Knin dovršeno kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom, također osumnjičenim za dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom.

"Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni u vremenu od 11. do 22. kolovoza na području grada Knina uporabom upaljača na otvorenom prostoru u sedam navrata palio suhu travu, grmlje i ševar, s namjerom izazivanja požara. Ovom prilikom nije nastala materijalna šteta, jer je tako izazvani požar brzo uočen i od strane vatrogasaca ugašen", kaže se u policijskom priopćenju.

Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da je 28-godišnjak zbog bolesti djelomično sposoban za samostalno zbrinjavanje, slijedom čega će nadležnom Državnom odvjetništvu u Šibeniku biti podnijeto Posebno izvješće. O svemu utvrđenom tijekom ovog kriminalističkog istraživanja bit će obaviještena i nadležna služba za socijalnu skrb radi svrhovitog poduzimanja mjera obiteljsko-pravne zaštite.

Palila odjeću pa izazvala požar

Kninski su policajci priveli i 75-godišnjakinju koja  je u utorak oko 17 sati u mjestu Biskupija, na otvorenom prostoru, pri spaljivanju odjeće izazvala požar koji se proširio na to područje. Požar je ugašen oko 18:03 sati, a pri požaru nije nastala materijalna šteta.

Protiv starice će nadležnom Prekršajnom sudu biti podnijet Optužni prijedlog po članku 8. Zakona o zaštiti od požara.