Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pakleni vikend

PRIPREMITE SE NA TOPLINSKI UDAR Temperature opet idu do 40!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon kratkotrajnog osvježenja stiže nam još jedan toplinski val.

Tijekom današnjeg dana pratit će nas pretežno sunčano te vrlo toplo i vruće. U unutrašnjosti moguća povremeno umjerena naoblaka uz malu mogućnost lokalne kratkotrajne kiše. Vjetar će biti uglavnom slab, na istoku slab do umjeren sjeverozapadni.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Uskoro nam se vraća nestabilno vrijeme: Meteorolog otkriva kada stiže nova promjena Sunčan dan u Zagrebu Vremenska prognoza Planirate kraj tjedna provesti otvorenom? Meterolog otkriva kakvo vas vrijeme čeka

Diljem Jadrana puhat će većinom slaba i umjerena bura, poslijepodne zapadnjak i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura na kopnu bit će između 26 i 31, a na Jadranu od 29 do 34 Celzijeva stupnja, izvješćuje Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Iz Hrvatskog autokluba doznajemo da je zbog jake bure na dionici Jadranske magistrale (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja promet zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle. Jak vjetar povremeno usporava promet i na autocesti A1, između tunela Sveti Rok i vijadukta Božići.

Vrijeme sutra

Kao i danas tijekom cijelog će nas dana pratiti sunčano i vruće vrijeme. Na Jadranu će biti vedro, a u unutrašnjosti je mjestimice moguća mala do umjerena naoblaka. Vjetar većinom slab, ujutro na Jadranu bura, a u Dalmaciji poslijepodne do umjeren jugozapadnjak i sjeverozapadnjak.

Najniža jutarnja temperatura na kopnu biti će između 14 i 19, na Jadranu od 21 do 26, a najviša dnevna uglavnom između 30 i 35 °C, javlja DHMZ.

Vikend na suncu

Usporedno s rastom datuma na kalendaru rasti će i temperature zraka. Najtopliji će biti vikend kada će u subotu i nedjelju temperature na nekim djelovima zemlje doseći visinu od 38 Celzijevih stupnjeva.

U većini djelova ljepe naše za vikend će biti sunčano i vruće, bez vjetra što će pojačavati osjećaj vrućine, osobito na kopnu. Prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a, koja je računalna prognoza temeljena na statističkim podacima, no postoje mogućnosti odstupanja, subota će biti sparna, a čak 38 Celzijevih stupnjeva mjerit će Split dok je u Makarskoj moguća temperatura i od 39 Celzijevih stupnjeva. Ostatak Jadrana grijat će temperature između 32 i 35 Celzijevih stupnjeva.

Na kopnu i unutrašnjosti biti će teško podnositi ovaj porast temperatura. Tako će u subotu najviše temperature mjeriti Karlovac i Glina, čak 38 Celzijevih stupnjeva, dok će za stupanj niža temperatura biti u Osijeku, Daruvaru, Vukovaru, Zagrebu i okolnim mjestima.

Nedjelja i dalje topla i sparna. Živa u termometru penjat će se do 38 stupnjeva u većini djelova unutrašnjosti među kojima Osijek, Daruvar, Đakovo, Glina, Vukovar, a dok će na Jadranu biti podnošljivo vruće, meteorološke karte pokazuju mogućih 39 Celzijevih stupnja u Makarkoj i Šibeniku.

Osvježenja nema na vidiku, a temperature će očito i dalje rasti, tako su najavljene iznimno visoke temperature i za početak sljedećeg tjedna. Kompjuterski izračun pokazuje mogućnost postizanja temperature od 40 stupnjeva koliko je predviđeno za područje Makarske.

Ukoliko imate slobodan vikend savjetujemo da ga isplanirate u blizini hlada ili osvježenju poput rijeka, jezera, bazena ili mora.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene