Ilustracija: Ivo Cagalj/PIXSELL
Ilustracija: Ivo Cagalj/PIXSELL

Nakon sunčanih dana, u novom tjednu čeka nas promjenjivo i pretežno oblačno vrijeme, povremeno s kišom, a u ponedjeljak i utorak i sjevernim vjetrom. Uz sve to će danju biti osjetno hladnije.


Promjena vremena dijelove Hrvatske zahvatit će već u nedjelju poslijepodne kad se sa zapada očekuje naoblačenje uz povremenu kišu. Najava je to oblačnog i kišnog idućeg tjedna. Osim toga bit će i jakog vjetra, pa bi već danas tako na Jadranu jako, ponegdje i olujno jugo moglo uzorkovati probleme u pomorskom prometu.

Jakog vjetra bit će i početkom tjedna i to ne samo na moru nego i u unutrašnjosti. Uz kombinaciju oblaka, kiše i pojačanog vjetra od ponedjeljka će biti i hladnije.

U ponedjeljak će u Hrvatskoj prevladavati oblačno s kišom, na Jadranu i pljuskovima s grmljavinom, a lokalno mogu pasti i veće količine kiše. U Slavoniji i Baranji djelomice sunčano i uglavnom suho, dok u Gorskome kotaru i najvišim predjelima Like može pasti i snijeg.

Vjetar u unutrašnjosti slab i umjeren sjeveroistočni, a na Jadranu jako i olujno jugo, na sjevernom dijelu od sredine dana u okretanju na buru. Najniža temperatura između 4 i 9, na Jadranu od 12 do 16 °C. Najviša od 7 do 12, na istoku zemlje i viša, a uz more između 14 i 19 °C.

Promjenjivo i pretežno oblačno vrijeme uz povremenu kišu previđa se tijekom cijelog sljedećeg tjedna.