Mateo je bio neželjeno dijete. Roditelji su ga u Domu za nezbrinutu djecu ostavili kad je imao šest godina. Drugu priliku za normalno djetinjstvo nije dobio. Nitko ga nije posvojio. Povlačio se po domovima do svoje 18 godine, a tada je morao na cestu.

Galerija


Sam samcat na svijetu, jednostavno odbačen. Spavao je po klupama, napuštenim kućama, po 4, 5 dana ne bi imao što jesti. I tada, kad je bio na samom dnu, u život mu je ušao čovjek koji ga je spasio. Mateova nevjerojatna životna priča je poput predloška za film i zapravo dobra lekcija svima koji misle da im je teško u životu.

Vezani članci HGSS u Korani pronašao tijelo muškarca U Korani pronađeno tijelo 50-godišnjaka koji je prošlog vikenda ispao iz čamca, za drugim muškarcem još se traga Slika nije dostupna ''Život piše romane'' Beskućnik koji je svojom gestom dirnuo cijelu Hrvatsku

Mateo nije znao zašto su ga roditelji napustili, a niti što dalje. S 18 godina je morao napustiti Dom i započeti samostalan život. U potrazi za roditeljima pronašao je surovu realnost - da je i dalje u životu osuđen samo na sebe. Ulica je postala njegov dom, hladne napuštene zgrade njegovo sklonište. Danas kao 23-godišnjak primjer je kako i najteža sudbina može završiti lijepo, samo se ne treba predati.

Cijelu priču pogledajte u priloženom videu.

Emisiju gledajte četvrtkom od 22:15 na Novoj TV, a više o pričama iz Provjerenog saznajte na novatv.hr/provjereno

Propustili ste emisiju? Pogledajte je besplatno na novatv.hr