Mateo je bio neželjeno dijete. Roditelji su ga u Domu za nezbrinutu djecu ostavili kad je imao šest godina. Drugu priliku za normalno djetinjstvo nije dobio. Nitko ga nije posvojio. Povlačio se po domovima do svoje 18 godine, a tada je morao na cestu.

Galerija +0 Mateo Sadlek i Kristina Čorak (Foto: Dnevnik.hr)

Sam samcat na svijetu, jednostavno odbačen. Spavao je po klupama, napuštenim kućama, po 4, 5 dana ne bi imao što jesti. I tada, kad je bio na samom dnu, u život mu je ušao čovjek koji ga je spasio. Mateova nevjerojatna životna priča je poput predloška za film i zapravo dobra lekcija svima koji misle da im je teško u životu.

Vezani članci Karlovačka policija moli sugrađane za pomoć - 5 Policija moli sugrađane za pomoć: Ako poznajete osobe s fotografija ili imate korisne informacije - dojavite im Rješenje na novouređenoj ulici - zebra vodi ravno u nečiju garažu - 1 Pa kako je ovo uopće moguće?! Pješački prijelaz vodi u garažu, a vlasnik bi mogao dobiti i 700 kuna kazne

Mateo nije znao zašto su ga roditelji napustili, a niti što dalje. S 18 godina je morao napustiti Dom i započeti samostalan život. U potrazi za roditeljima pronašao je surovu realnost - da je i dalje u životu osuđen samo na sebe. Ulica je postala njegov dom, hladne napuštene zgrade njegovo sklonište. Danas kao 23-godišnjak primjer je kako i najteža sudbina može završiti lijepo, samo se ne treba predati.

Cijelu priču pogledajte u priloženom videu.

Emisiju gledajte četvrtkom od 22:15 na Novoj TV, a više o pričama iz Provjerenog saznajte na novatv.hr/provjereno

Propustili ste emisiju? Pogledajte je besplatno na novatv.hr
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju