Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zadarska policija dovršila je danas kriminalističko istraživanje provedeno nad više osoba, koje su u razdoblju od 30. ožujka ove godine do danas u dogovoru izvršili kazneno djelo prijevare na štetu 65-godišnjaka iz Vira, u iznosu od oko 21 milijun kuna, priopćila je Policijska uprava zadarska.


Osumnjičeni su 32-godišnjak i 42-godišnjak sa zadarskog područja, 33-godišnjak s vinkovačkog područja te 49-godišnjak i 36-godišnjak sa splitskog područja.

Vezani članci Slika nije dostupna Petorica američkih predsjednika na ručku u Bijeloj kući Slika nije dostupna S. Brod: Završila akcija "Mreža", privedena petorica

Navedena petorica muškaraca sumnjiče se da su u namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi od 65-godišnjeg Viranina pribavila punomoći za prodaju više čestica zemljišta u njegovom vlasništvu, koje se nalaze na Viru.

Te su čestice zemljišta do današnjeg dana prodali drugim osobama ili ih na temelju ugovora potpisanog kod javnog bilježnika, prenijeli u svoje vlasništvo, ne isplativši vlasniku (zemljišta) iznos vrijednosti zemljišta od oko 21 milijun kuna.

Protiv petorice počinitelja Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru podnosi se kaznena prijava zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo Prijevare iz čl. 224. Kaznenog zakona te će tijekom popodneva biti privedeni istražnom sucu Županijskog suda u Zadru, navodi policija. (Hina)