Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izgubila bitku

Preminula djevojčica koja je ostavljena u vrelom automobilu, roditelji će donirati organe

Ilustracija (Dusko Marusic/PIXSELL)
Ilustracija (Dusko Marusic/PIXSELL)
Aktualno Galerija +0 Ilustracija (Dusko Marusic/PIXSELL) Galerija 1/1 >>
Preminula je četverogodišnja djevojčica iz Rovinja koja je nekoliko sati provela zatvorena u automobilu na ekstremnim temperaturama.

Iako su se danima borili za njezin život, malena je, nažalost, izgubila bitku te je jučer preminula u riječkom KBC-u.

Pročitajte i ovo Požar automobila u Prečkom - 2 Očevid u tijeku FOTO Noćna buktinja uznemirila građane: Izgorjela čak tri automobila Ilustracija Potraga za kradljivcem Ukrali Mercedes, vozili se njime dva tjedna, a onda ga se odlučili riješiti: Nije sve išlo po planu

Kako doznajemo, roditelji su odlučili donirati njezine organe kako bi na taj način spasili druge živote.

"Obavještavamo vas da je policija danas zaprimila obavijest da je dijete, koje je pronađeno 4. srpnja bez svijesti, preminulo jučer u riječkoj bolnici", poručuju iz istarske policije te dodaju da je slučaj preuzelo Općinsko državno odvjetnišvo u Puli.  

Smrt djevojčice komentirala je ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić te poručila da će stručnjaci sada procijeniti koje su kompetencije roditelja da skrbe o njihovo još dvoje djece.

Policija je po završetku kriminalističkog istraživanja protiv 33-godišnjeg oca Državnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu, a osumnjičen je za kazneno djelo povrede djetetovih prava.

"S obzirom da je nastupila smrtna posljedica, za ovaj slučaj je nadležno Županijsko državno odvjetništvo. Za ovu vrst kaznenog djela predviđena je kazna zatvora od tri do 15 godina", izjavila je za Hinu glasnogovornica PU istarske Nataša Vitasović.

Podsjetimo, četverogodišnju djevojčicu rovinjska Hitna pomoć u četvrtak je primila bez svijesti, a njezinu stanju kumovala je ekstremna vrućina kojoj je bila izložena nakon što je ostavljena u vrelom automobilu.

"Kada je došla bez svijesti u komatoznom stanju s visokom temperaturom, oko 40, i kao posljedica te temperature dijete je imalo febrilne konvulzije, odnosno one epileptičke napadaje koji nastaju kao posljedica temperature", rekla je tada ravnateljica Opće bolnice Pula Irena Hrstić.

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene