Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vojska na raspolaganju

FOTO Premijer na poplavljenim područjima: 'Moramo biti spremni na mogućnost evakuacije'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Zoran Milanović obišao je poplavom ugroženo sisačko područje.

Danas popodne predsjednik Vlade Zoran Milanović bio je na poplavljenom području lijeve obale Kupe u mjestu Staro Pračno.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin POSTIZBORNA KOMBINATORIKA Grbin o pregovorima s Domovinskim pokretom i Milanoviću: "Ja mu na tome zahvaljujem" Ilustracija, djeca u školi Izlila se voda Evakuacija osnovne škole u Novom Zagrebu: Djeca bježala kroz prozore

'Očekuje se još vode. Vojska, vatrogasci i Hrvatske vode bit će na raspolaganju. Ulaže se preko pola milijarde kuna u obranu', rekao je premijer.

Sve više vode iz ribnjaka: Na lekeničkom području ugroženo nekoliko naselja

'Moramo biti spremni i na mogućnost evakuacije. Ovakve se stvari nažalost događaju sve više iz godine u godinu. Pitanje je možemo li i financijski pratiti svu tu infrastrukturu i toliko ulagati. Ili neka područja evakuirati, ljude osigurati i nakon toga im nadoknaditi štete. S ovim se naprosto ne možete nositi. Ovo će se ubuduće događati i moramo naći bolji model. Moramo vidjeti što je pametnije', rekao je Milanović.

Podsjetimo, zaobalne vode prijete na petrinjskom području, pa branitelji postavljaju zečje nasipe u dijelu Petrinje, Mošćenici i Staroj Drenčini.

Odra se od Veleševca vraća prema Čičkoj Poljani Stožer za zaštitu i spašavanje upozorava mještane da budu u pripravnosti, a sve potrebe mogu prijaviti u stožer kod Stare škole.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene