Premijer Andrej Plenković i ministar Oleg Butković posjetili su gradilište punog profila Istarskog ipsilona na dionici Pazin - tunel Učka.

Galerija


Radovi su krenuli krajem prošle godine, a na terenu je oko 300 radnika i više od 50 strojeva. Vrijednost projekta je 160 milijuna eura.

Vezani članci Premijer Andrej Plenković na sjednici Vlade Vlada pokrenula razrješenje Dražena Jelenića: ''Nije radio nezakonito, ali je povjerenje bilo narušeno'' Grijanje, ilustracija Dobre vijesti za građane: Stižu manji računi za plin, stanovnici ovoga grada uštedjet će više od 200 kuna

Premijer je zadovoljan kako napreduju radovi te kaže kako se za dvije i pol godine može očekivati završetak punog profila istarskog ipsilona. ''Mislim da na taj način najbolje dokazujemo koliko je važno integrirati Istru u cestovno-prometnom smislu s ostalim dijelom RH. Baš sam zadovoljan načinom kako ide ova dinamika. Prema direktorima koji prate ovo svaki dan, izvođači rade čak brže i od rokova koji su predviđeni'', rekao je Andrej Plenković.

Autocesta u Istri nije jedina velika investicija. U Rovinju se otvara najlusksuznija marina, koja se gradila dvije godine, ACI Marina uložila je 150 milijuna kuna i tako nautički turizam podigla na novu razinu. 

Tu će se svoje jahte vezati uglavnom gosti više platežne moći, a neki su već registrirali svoj godišnji vez.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr