Obavijesti Video Pretražite Navigacija
vrlo pozitivan indikator

Rekordni početak sezone: Prvo tromjesečje 2022. najbolje dosad po prihodima od stranih turista

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo turizma i sporta priopćilo je u četvrtak da je prvo ovogodišnje tromjesečje po ostvarenom prihodu od stranih turista najbolje dosad u hrvatskom turizmu.

U prvom tromjesečju 2022. godine prihodi od stranih turista dosegli su 495 milijuna eura, što predstavlja rast od 2 posto u odnosu na isto razdoblje pretpandemijske 2019. godine, podaci su Hrvatske narodne banke (HNB) objavljeni u četvrtak.

U odnosu na prvo tromjesečje 2021. godine ostvaren je rast od turističkih prihoda, i to od čak 105 posto. U tom su razdoblju prihodi od stranih turista iznosili 242 milijuna eura, prenosi Morski.hr.

Pročitajte i ovo Ugostitelji - 1 MUKE PO RADNICIMA Ugostitelji na kontinentu svake godine na istim mukama: "Moji radnici dobili bi i 10 i 15 posto veću plaću..."

Pročitajte i ovo Neum - 3 Reportaža Sanje Jurišić Što Neumu donosi otvaranje Pelješkog mosta? "Neum ima neku svoju klijentelu..."

"Prvo ovogodišnje tromjesečje ujedno je i najbolje dosad prvo tromjesečje u hrvatskom turizmu po pitanju prihoda od stranih turista. To je odličan pokazatelj dobre potražnje, interesa za kvalitetnim ponudama i proizvodima te pozitivan indikator za nastavak ove turističke godine", rekla je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

"Uzimajući u obzir dosadašnje podatke o fiskalizaciji, očekujemo i tijekom sljedećeg razdoblja nastavak pozitivnih trendova, što je važno za daljnji rast i poticanje investicijskog ciklusa u turizmu", dodala je.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene