Bivša zaposlenica Facebooka pred Senatom SAD-a svjedočila je protiv bivšeg poslodavac i rekla da Facebook slabi demokraciju. Koliko je teško demokraciji u Hrvatskoj ovog smo tjedna mogli vidjeti i na primjerima SDP-a i Možemo.


Na par sati je pao Facebook. Mnogi koji stalno vise na društvenim mrežama su jedva to pretrpjeli. Osim toga, bivša zaposlenica te kompanije tu je društvenu mrežu teško optužila pred Senatom SAD-a. To da društvene mreže slabe demokraciju znamo i bez nje. Ona tvrdi da je istraživanje dokazalo da društvene mreže loše utječu na mentalno zdravlje tinejdžera, a ja bih dodala i odraslih koji stalno šire negativu i njome hrane jedni druge po raznim grupama.

Peđa Grbin je u maniri političkog propovjednika iz SDP-a izbacio sedmero članova. Domagoj Hajduković se izbacio sam, a izbačenima se priključilo još njih 10 i svi skupa u Saboru osnivaju novi klub. SDP se raspada, a Domovinski pokret je na mjesto Miroslava Škore doveo Ivana Penavu. HDZ-ovi simpatizeri likuju jer sad HDZ kao da nema oporbe. Hrvatska parlamentarna demokracija je teško bolesna.

Policija nakon krvavog sukoba u Paragu Imao cijeli arsenal oružja, iznuđivao dijete, a kazna mu rad za opće dobro: "Ponekad se čini kako se zločin isplati"

Dva dana se čekalo na konferenciju za medije gradonačelnika Zagreba Tomislava Tomaševića o skandalima u Gradskoj upravi. Počelo je sa Srebrnjakom i imenovanjem umirovljenog pedijatra Darka Richtera za novog ravnatelja bolnice. Pričalo se i o stanju u Holdingu te pozivalo na tužbe. Kao da su tužbe bit, a ne proklamirana politička čestitost temeljem koje je Možemo dobilo glasove. Očita umreženost je bit. Transparentno - riječ od 13 slova – je bit. Još jednom: teška je demokracija. Puno je lakši tigar od papira.

Luka Korlaet, zamjenik gradonačelnika Zagreba Ovrhe u Holdingu kreću sutra, a zamjenik gradonačelnika o tome bi prekosutra: "Možemo li o nečem lijepom?"

Objavljene su snimke jedne nizozemske nevladine udruge na kojima policajci tuku migrante koji nelegalno iz BiH pokušavaju ući u Hrvatsku. Policajci su udaljeni iz službe, a odvjetnik koji često MUP-ovce zastupa u disciplinskim postupcima kaže da je u tom slučaju dosta nelogičnosti i nepoznanica .Puno je tu elemenata i treba pričekati i vidjeti kako će se ovaj ružan događaj rasplesti.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju