Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nogometna groznica

Gužva za testiranje: Dan prije utakmice Osječani pohrlili na punkt

Aktualno Galerija Testiranje na COVID prije utakmice - 1 Testiranje na COVID prije utakmice - 1 Foto: DNEVNIK.hr Testiranje na COVID prije utakmice - 2 Testiranje na COVID prije utakmice - 2 Foto: DNEVNIK.hr Testiranje na COVID prije utakmice - 3 Testiranje na COVID prije utakmice - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Testiranje na COVID prije utakmice - 4 Galerija 1/4 >>
Svi oni koji nisu cijepljeni, a u ponedjeljak žele u Gradskom vrtu bodriti Vatrene protiv Slovačke - pohitali su već danas na testiranje. Stadion je gotovo rasprodan, a u Osijeku se više ne može naći ni slobodan smještaj.

Točno u podne u Gradskom je vrtu otvoren punkt za testiranje na COVID. Savjesni navijači ništa ne prepuštaju slučaju. Utakmicu žele dočekati s negativnim testom u rukama, bez kojeg im ulaznica ništa ne bi vrijedila.

''Izbjegavamo stres, lagano, opušteno. Za Hrvatsku se navija kad je lijepo i ružno vrijeme'', istaknuo je Dario iz Osijeka. Očekuje se da će se testirati trećina, od ukupno 14 tisuća ljudi s kupljenom ulaznicom. Cijena testa na dan utakmice je 70 kuna. U prvih 45 minuta u nedjelju, odaziv iznenađujuće velik.

''Nismo očekivali u samom startu ovoliki broj ljudi, već ih je oko 200-ak testirano, ali nema većih gužvi . Nema dugog čekanja, apeliram da tko planira doći da dođe što prije'', kazao je Nikša Maras, voditelj testiranja.

"Sretni smo što su navijači s nama. Na utakmicu se može doći isključivo s važećom EU digitalnom potvrdom, koja se može dobiti cijepljenjem, nedavnim preboljenjem, a testirati se može u svim ovlaštenim ustanovama, a HNS je to omogućio kod sportske dvorane i na dan utakmice od 12 do 20 sati'', kazao je glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak.

Navijači su spremni. Transparente na stradionu postavili su jutros, a neki su na stadion stigli izravno s Cipra. ''Sada smo postavili transparente, sutra imamo utakmicu između nas i slovačkih navijača, očekujem i nadam se dobroj atmosferi i pobjedi'', rekao je Marin.

Svakako dobra vijest za navijače je da ulaznica još uvijek ima. Preostalo ih je još nekih dvije tisuće, a mogu se kupiti isključivo putem interneta, danas do ponoći po nižoj, a u ponedjeljak po nešto višoj cijeni.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "Spreman opet pucati penal" Modrić upozorava da Vatrene čeka ozbiljan ispit: "Slovaci vole igrati nogomet, daleko su bolji nego Cipar"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Komentar Ivice Mede Najveći dobitak obrana i Stanišić, najviše brine Vlašić: Kramarić mora zabijati, možda je trebao pucati penal

Karata ima, ali ne i smještajnih kapaciteta, koji su u gradu uglavnom popunjeni, izvijestio je reporter Ivan Čorkalo u Dnevniku Nove TV. Sutra se očekuje vrhunska atmosfera i naravno pobjeda vatrenih.

Više o utakmici u Osijeku pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene