Bio nam je sveti Nikola i darovima razveselio mnoge mališane, a s njim i Krampus, zločesti lik demonskog izgleda koji prema legendi tjera zločeste da budu dobri.


Ima li Krampusa za iznajmiti svih 365 dana u godini kako bi ih se ubacilo u sve rupe u kojima se zločesti skrivaju i s vremena na vrijeme pročule glavom van poput onih klaunića u horor-filmu ''Ono''?

Vezani članci Pregled tjedna Ivane Petrović Uspjeh kampanje cijepljenja neće ovisiti o medijima nego o jasnoj komunikaciji struke, Stožera i Vlade Pregled tjedna Ivane Petrović Radovi na zagrebačkoj Katedrali: Možda su osakaćeni tornjevi metafora stanja u kojem nas je ošamarila zaraza

To bi bilo dobro. Iako je teško procijeniti koliko bi Krampusa trebalo Hrvatskoj, jer u Hrvatskoj je sve isprepleteno mrežom finog tkanja smicalica konstrukcija interesa koje je već toliko čvrsto da se na to tkanje ne smijemo ljutiti. I to stoga što  smo ga sami dopustili i otvorili mu prostor da se razvije.

Zanimljiv je ovaj sudski rasplet oko Ine-Mola. Ponovljeno suđenje Sanaderu spojeno je s onim Zsoltu Hernadiju. Sudac koji je dobio predmet u ponovljenom suđenju ide na Vrhovni sud. Prema tome, predmet će dobiti novi sudac, koji će najvjerojatnije kazati da mu treba vremena da se pripremi i prouči spis.

Dokumentaciju zbog Hernadija treba prevesti na mađarski, što očito još nije učinjeno. A i nejasno je kako će se ispitati Robert Ježić skupa s onih pet milijuna eura. Sve to govori da bi taj kapitalni predmet - finim tkanjem - naoko uokvirenim PS-om mogao otići u zastaru. Krampusa subito!

Cijeli Pregled tjedna Ivane Petrović možete pogledati u priloženom videu.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.