Poharalo nas je nevrijeme. Kao u nekom povijesnom spektaklu s temom grčke mitologije.

Galerija


Ono kao kad se na filmskom platnu na Olimpu Zeus posvađa s Aresom i Hefestom, pa lete vjetrovi strijele i gromovi. Klima se mijenja, samo se mi ne mijenjamo jer za svakog nevremena i nabujale rijeke shvatimo da smo i dalje na boks barijeri i zečjem nasipu.

Vezani članci Pregled tjedna Ivane Pezo Moskaljov (Foto: Dnevnik Nove TV) Kujundžiću se zbog nekretnina ljulja fotelja, a Plenkovića zapljusnula lojalnost HDZ-ovaca Pregled tjedna Ivane Petrović (Foto: Dnevnik.hr) HDZ-ovo iznajmljivanje Sabornice je loša odluka, ali zašto zastupnici nisu reagirali na vrijeme?

A trebali bi se mijenjati i to u svakom smislu. Jer u suprotnom, kad sam već na grčkim bogovima, sustići će nas Had. Nezgodan je to starogrčki Bog. Tako da  je teško odrediti s čime započeti osvrt na tjedan koji je, osim nasipa i barijera potvrdio svu živost i stabilnost starih priča, nebitnih istina, bitnih laži i starih ideologija.

Toliko živih da se koriste i u političko medijskoj operaciji zvanoj afera SMS. Milijan Brkić, target te evidentno frakcijske borbe unutar HDZ-a, navode o mogućem špijuniranju ministra Božinovića je komentirao paralelama s Titom Rankovićem i Jovankom.

I dakako Udbom-sudbom - pa se ravnatelj policije Milina bavi navodima tjednika Nacional, glavni državni odvjetnik je kao Alisa u zemlji čudesa, premijer ništa ne zna mimo javno dostupnog, a mediji razabiru tko u tom igrokazu glumi Tita, tko Rankovića, a tko Jovanku.

Pa SMS umjesto ozbiljne i tajne krim obrade, mic po mic postaje živo kazalište u kojem zastor pada pa se opet diže prema potrebi. Zbunjujući publiku koja čeka rasplet i naklon.

Pregled tjedna u cijelosti možete pogledati u priloženom videu.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr