Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

"Moje prve pelene" zajednički je projekt Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi i Mercatora Hrvatska, u sklopu kojeg će svakom novorođenčetu u Hrvatskoj rođenom u studenom biti donirana četiri paketa pelena.


Kako je najavljeno na današnjoj konferenciji za novinare, da bi ostvarile pravo na besplatne pelene rodilje trebaju za vrijeme boravka u rodilištu u svojoj "Zdravstvenoj knjižici od rođenja do punoljetnosti" potražiti kupon, s kojim mogu uz predočenje knjižice podignuti pelene u bilo kojem Mercatorovutrgovačkom centru u Hrvatskoj.

Vezani članci Boro Nogalo Građani se okupili u znak podrške bivšem ravnatelju i suradnicima, Bandić poručio: "Čitat ćete što su radili" KBC Zagreb Završen EU projekt opremanja dnevnih bolnica i jednodnevnih kirurgija u KBC Zagreb: "U potresu smo ostali bez 23 posto kapaciteta"

Roditelji koji nemaju u blizini Mercatorove trgovačke centre mogu se obratiti na besplatan broj 0800-622-626, pa će im pelene biti dostavljene.

Projekt "Moje prve pelene" poduprle su pjevačica Ivana Husar Mlinac i voditeljica Uršula Tolj, a medijski pokrovitelj akcije je Jutarnji list, koji će ujedno svakom novorođenčetu darovati po jedan dječji podbradnik.