Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Program pod nazivom „Za još jaču Istru“ - Per un'Istria ancora più forte“ uz Miletića predstavili su i predsjednici PGS-a i Liste za Rijeku Darijo Vasilić i Danko Švorinić uz sudjelovanje kandidata i kandidatkinja koalicije IDS-PGS-RI za osmu izbornu jedinicu.


Predsjednik IDS-a Boris Miletić u ponedjeljak je u Puli na predstavljanju izbornog programa koalicije IDS-PGS-RI poručio kako su ove stranke zajedno uspjele stvoriti jaku regiju koja je u cijelom nizu pokazatelja daleko ispred ostatka Hrvatske te kako za predstojeće parlamentarne izbore ova koalicija ima za cilj osigurati stabilnost tim regijama i omogućiti im još brži gospodarski razvitak.

Vezani članci Boris Miletić Veliki udarac za vladara Istre: IDS izgubio Pulu, ali to nije jedino iznenađenje. Može li ostati i bez župana? Slika nije dostupna Napredak, inovacije, potpuna digitalizacija: Miletić predstavio program 100 posto Istra

Program pod nazivom „Za još jaču Istru“ - Per un'Istria ancora più forte“ uz Miletića predstavili su i predsjednici PGS-a i Liste za Rijeku Darijo Vasilić i Danko Švorinić uz sudjelovanje kandidata i kandidatkinja koalicije IDS-PGS-RI za osmu izbornu jedinicu.

Miletić je tom prigodom istaknuo kako „u nesigurnim vremenima ljudi moraju znati da će oni kojima daju svoje povjerenje zaista štititi njihova prava i da će se za njih boriti te da će oni kojima su dali svoj glas dosljedno provoditi ono što su im obećali".

"IDS je jedina stranka kojoj je kvaliteta života u Istri prva i najvažnija programska točka. Mi nikad ne mijenjamo svoje vrijednosti, kao što nikad nismo birali lakši put, nego ispravan put.Upravo zato smo na prošlim izborima govorili o decentralizaciji jer je to proces kojim će Istra, kao i ostatak zemlje, doživjeti još brži gospodarski uzlet. Istra je jaka, a kad se država decentralizira, Istra će biti još jača", poručio je Boris Miletić.

On je napomenuo kako je u proteklom razdoblju realizirana serija uspješnih projekata, izdvojivši, između ostalog, izgradnju nove Opće bolnice u Puli, usvajanje županijskog prostornog plana koji predviđa TE Plomin na plin ili obnovljive izvore energije umjesto na štetni ugljen, povlačenje više od 600 milijuna kuna iz EU fondova za projekte u Istri, uvođenje zavičajne nastave u vrtiće i škole, te smanjenje stope PDV-a za turizam.

"Istra je jaka, ali mi danas moramo stvoriti preduvjete da bi se taj razvoj nastavio. Ključna poluga u tom procesu je decentralizacija Hrvatske", poručio je Miletić.

Rekao je kako su ključni projekti koji će povećati konkurentnost istarskog gospodarstva i ukupne razvijenosti Istre dovršetak izgradnje i opremanje nove Opće bolnice Pula, izgradnja istarskog Y u punom profilu, nastavak izgradnje sveučilišnog kampusa, uvođenje nastave u jednoj smjeni u svim istarskim školama. Također, izgradnja pomorskog putničkog terminala u Puli, modernizacija željezničkog prometa u Istri i povezivanje s europskom mrežom, integralna zaštita voda radi sigurnosti vodoopskrbe i čuvanja zdravlja građana Istre te izgradnja sustava navodnjavanja radi daljnjeg razvoja poljoprivrede.

Predsjednik PGS-a Darijo Vasilić istaknuo je da su u toj stranci ponosni što se, kako je rekao "nalaze u najboljoj koalicijskoj grupaciji osme izborne jedinice, one koja jedina pokriva lijevi liberalni centar“.

"Decentralizacija, kao okosnica našeg programa, donosi racionalniju i efikasniju javnu administraciju, razvoj gospodarstva, stavlja resurse u funkciju razvoja i donosi bolji život svim naših građanima, ali i cijeloj Hrvatskoj. Kroz decentralizaciju, cijela Hrvatska može učiniti više i bolje", zaključio je predsjednik PGS-a.

Predsjednik Liste za Rijeku Danko Švorinić govoreći o programima drugih političkih stranaka u osmoj izbornoj jedinici kazao je kako se u njima Istra, Rijeka i Kvarner moraju tražiti povećalom dok je za razliku od njih, program ove koalicije u potpunosti usmjeren prema Rijeci, Istri i Kvarneru.

"Mi nemamo centralu u Zagrebu, s našim sugrađanima živimo 365 dana u godini", zaključio je Švorinić. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju